Ultima oră
A fost numit MVP-ul meciului dintre FCSB şi RFS | VIDEO EXCLUSIV A fost numit MVP-ul meciului dintre FCSB şi RFS | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Darius Olaru, din nou providenţial. ”Am visat la aceste seri” VIDEO | Darius Olaru, din nou providenţial. ”Am visat la aceste seri”
VIDEO | Cu Drăguşin eliminat în startul meciului, Tottenham obţine victoria cu Qarabag! Ajax face spectacol cu Besiktas. Roma şi Ahletic Bilbao îşi împart punctele

VIDEO | Cu Drăguşin eliminat în startul meciului, Tottenham obţine victoria cu Qarabag! Ajax face spectacol cu Besiktas. Roma şi Ahletic Bilbao îşi împart punctele
Veteranul Vlad Chiricheş, meci excelent cu RFS. ”E foarte plăcut să revenim în Europa” Veteranul Vlad Chiricheş, meci excelent cu RFS. ”E foarte plăcut să revenim în Europa”
Daniel Bîrligea ”a spart gheaţa” pentru FCSB şi a avut o reacţie emoţionantă. ”Am intrat pe gazon s-o fac fericită” Daniel Bîrligea ”a spart gheaţa” pentru FCSB şi a avut o reacţie emoţionantă. ”Am intrat pe gazon s-o fac fericită”
Extraordinar! Pe ce loc se află FCSB după victoria cu RFS Extraordinar! Pe ce loc se află FCSB după victoria cu RFS

Florin Talpan jubilează după motivarea ÎCCJ în speţa palmaresului Stelei: ”Merit să fiu avansat la gradul de general!”

FCSB Publicat pe 11 mai 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38227/21121447/1/218234507-176321781149998-7352275256900115213-n.jpg

Florin Talpan, juristul Clubului Sportiv al Armatei ”Steaua Bucureşti”, a oferit o primă reacţie după motivarea deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de a trimite la rejudecare hotărârea Curţii de Apel în procesul pentru palmares contra celor de la FCSB.

Talpan a afirmat că merită să fie avansat la gradul de general al Armatei României şi că i se cuvine, de asemenea, să conducă CSA Steaua.

Totodată, reprezentantul legal al ”militarilor” susţine că motivarea ÎCCJ demonstrează că formaţia divizionară secundă deţine palmaresul Stelei Bucureşti din 1947 până în 1998 şi a trimis săgeţi către avocaţii FCSB, avocatul Asociaţiei ”Salvaţi Steaua”, Virgil Boglea, şi către anumiţi jurnalişti, pe care i-a catalogat ca fiind de rea-credinţă.  

Postarea triumfală a lui Florin Talpan

”COLONEL DE JUSTIŢIE FLORIN – COSTEL TALPAN = MARCA ‘STEAUA BUCUREŞTI’ = NUMELE ‘STEAUA BUCUREŞTI’ = PALMARESUL ECHIPEI DE FOTBAL 1947 – 1998. Având în vedere rezultatele remarcabile obţinute pentru Statul Român, pentru Ministerul Apărării Naţionale, pentru Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti, consider că se impune ca ministrul Apărării Naţionale să modifice organigrama Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti în sensul ca funcţia de comandant să fie de general. Consider că pentru toată activitatea mea profesională, pentru toate rezultatele excepţionale, merit să fiu avansat la gradul de general şi merit să fiu numit în această funcţie.

Menţionez că îndeplinesc toate condiţiile necesare pentru a fi avansat general şi să fiu decorat cu Ordinul Virtutea Militară în grad de comandor, cu însemn pentru militari, ca recunoaştere a muncii depuse şi a rezultatelor excepţionale obţinute în slujba Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti şi a Armatei Române în cei 30 de ani de activitate şi rezultate meritorii în îndeplinirea atribuţiilor şi în pregătirea profesională. Aştept ca ministrul Apărării Naţionale să dispună măsuri în acest sens.

Am fost foarte mirat când s-a admis recursul FCSB în dosarul cu palmaresul, deoarece cunosc foarte bine prevederile legale, ştiam şi eram sigur de munca mea, de faptul că am formulat apărările concludente şi pertinente pentru ca să câştig acest dosar pentru statul român şi Clubul Sportiv al Armatei Steaua, şi nu în ultimul rând pentru suporterii stelişti.

După cum puteţi observa astăzi, avocaţii FCSB şi avocatul Asociaţiei Salvaţi Steaua sunt foarte tăcuţi, deoarece s-a aflat adevărul! Ei au indus în eroare suporterii spunând că au câştigat dosarul şi că palmaresul pe perioada 1947-1998 se va rejudeca, au minţit că mai au o şansă în câştigarea palmaresului Clubului Steaua, ceea ce este total fals şi mincinos!

Erau foarte vocali după pronunţare atât ei cât şi unii jurnalişti de rea credinţă care susţin FCSB publicând informaţii mincinoase! Iată că a venit şi ziua adevărului! Ca de obicei am câştigat dosarul şi palmaresul Clubului Sportiv al Armatei STEAUA Bucureşti, prin munca mea, studiul, nopţi nedormite, fără concediu, neglijându-mi familia. Clubul Sportiv al Armatei STEAUA Bucureşti deţine palmaresul Secţiei de Fotbal din perioada 1947-1998 şi nu a înstrăinat niciodată acest palmares

Potrivit ICCJ, A.F.C. Steaua nu a fost niciodată proprietar al mărcii, al numelui sau al palmaresului – toate acestea au rămas întotdeauna în patrimoniul Clubului Sportiv al Armatei STEAUA.

Motivare ÎCCJ: ‘la nivelul anului 1999 nu a operat un transfer integral de patrimoniu (n. de la CSA Steaua către AFC Steaua), astfel cum pretinde recurenta-pârâtă (FC FCSB)’. Potrivit ÎCCJ, FCSB, înfiinţată în anul 2003, nu a preluat nici măcar palmaresul asociaţiei A.F.C. Steaua realizat în perioada 1998-2003.

ÎCCJ constată că decizia Curţii de Apel a fost una CORECTĂ, dar a casat hotărârea pentru motivul că instanţa de apel nu s-a pronunţat pe cererea conexă şi anume pe cererea FCSB privind palmaresul pe perioada 2003-2017 fără nicio legătură cu palmaresul CSA Steaua (1947-1998) sau cu palmaresul asociatiei A.F.C. Steaua (1998-2003).

Din punctul meu de vedere, cererea FCSB privind palmaresul pe această perioadă trebuie şi cred că va fi respinsă de instanţa în rejudecare (dacă se respectă bineînţeles codul de procedură) ca şi inadmisibilă.

ÎCCJ confirmă decizia Curţii de Apel, care a stabilit limpede că palmaresul realizat de o echipă de fotbal aparţine clubului sportiv la care evoluează respectiva echipă în momentul obţinerii victoriei, ţinând cont şi de componenţa echipei la acel moment din timp. Ceea ce înseamnă că transferul unui lot de fotbalişti de la un club sportiv (Clubul Steaua) către o altă entitate sportivă (A.F.C. Steaua) nu atrage şi transferul palmaresului realizat de sportivii din perioada în care au evoluat pentru clubul Steaua”, a scris Florin Talpan, pe contul său de Facebook.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

FCSB

Ultimele articole Toate articolele