Ultima oră
VIDEO | FC Botoşani - Gloria Buzău 0-0, în direct la Prima Sport 1. Echipele de start

VIDEO | FC Botoşani - Gloria Buzău 0-0, în direct la Prima Sport 1. Echipele de start
VIDEO | Chindia - Ceahlăul 0-1. Puncte extrem de preţioase obţinute de moldoveni VIDEO | Chindia - Ceahlăul 0-1. Puncte extrem de preţioase obţinute de moldoveni
Alina Peşu va arbitra în preliminariile UEFA Women’s Champions League Alina Peşu va arbitra în preliminariile UEFA Women’s Champions League
Întrebat despre comportamentul lui Louis Munteanu de la meciul cu FCSB, Dan Petrescu a răspuns. "Să fie decent" Întrebat despre comportamentul lui Louis Munteanu de la meciul cu FCSB, Dan Petrescu a răspuns. "Să fie decent"
Neil Lennon a semnat Neil Lennon a semnat
Andrei Raţiu, pe radarul unei echipe importante din La Liga Andrei Raţiu, pe radarul unei echipe importante din La Liga

Florentina Iuşco, suspendată pentru dopaj chiar înainte de startul JO de la Paris

JO 2024 Publicat pe 25 iul 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/40227/21681376/1/fb-iusco.jpg

Atleta Florentina Iuşco nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce instanţa supremă a sportului mondial a admis parţial joi apelul Agenţiei Mondiale Anti-Doping (WADA) în urma testării sale pozitive la o substanţă interzisă anul trecut, relatează Reuters.

Sportiva în vârstă de 28 de ani, care concurează la săritura în lungime şi triplusalt, a fost depistată pozitiv cu furosemid, un diuretic aflat pe lista interzisă a WADA, în cadrul unui control antidoping în afara competiţiei, în aprilie 2023.

Analiza probelor A şi B a confirmat rezultatul.

Agenţia Naţională Anti-Doping din România a sancţionat-o pe sportivă cu mustrare la 1 februarie, fără perioadă de ineligibilitate, pe motiv că nu a fost vinovată sau nu a fost neglijentă.

Cu toate acestea, după ce WADA a făcut apel la această decizie la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), tribunalul a stabilit că ea nu a exercitat standardul de atenţie necesar pentru o constatare "fără vină semnificativă sau neglijenţă".

TAS i-a impus lui Iuşco o suspendare de doi ani începând cu data de1 februarie şi i-a anulat toate rezultatele începând cu 23 aprilie anul trecut.

WADA solicitase iniţial o suspendare de doi ani începând cu ziua în care TAS a pronunţat decizia sa.

Probele de atletism de la Paris încep la 1 august.

 
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

JO 2024

Ultimele articole Toate articolele