Filmările pentru pelicula de lumea Formulei 1, încă fără nume, cu Brad Pitt protagonist, continuă la Marele Premiu al Ungariei din acest weekend, în ciuda grevei actorilor de la Hollywood, relatează Reuters.
Unele canale mass-media au relatat că filmările pentru producţia Apple au fost oprite din cauza grevei, însă Lewis Hamilton, de şapte ori campion mondial de Formula 1, care este coproducător, a declarat că nu este cazul.
"Din fericire pentru noi, puteţi vedea că echipa este aici, APX este aici şi încă filmăm, din fericire, cu piloţii pe care îi avem", a declarat joi pilotul Mercedes reporterilor de la Hungaroring. "Aşa că sperăm să putem continua să terminăm de filmat unele părţi importante."
APX GP este numele celei de-a 11-a echipe fictive care apare în film, Pitt jucând rolul unui pilot mai în vârstă care revine după ce se retrăsese pentru a concura cu un debutant în plină ascensiune, interpretat de Damson Idris.
La fel ca la Silverstone, în urmă cu două săptămâni, APX are un garaj şi o poziţie în boxe la Hungaroring şi sloturi în program pentru ca maşinile producţiei să aibă timp pe pistă între sesiuni.
Site-ul www.the-race.com a anunţat că niciun membru al Sindicatului actorilor (Screen Actors Guild - SAG) nu va lucra la Hungaroring. Nu este clar dacă Pitt va participa sau nu.
Piloţi profesionişti au fost folosiţi pentru a conduce maşinile în majoritatea sesiunilor de la Silverstone, deşi s-a relatat că şi Pitt a urcat la volan.
Filmul, regizat de americanul Joseph Kosinski, care tocmai s-a bucurat de un mare succes cu „Top Gun: Maverick”, urmează să fie lansat la sfârşitul anului 2024 sau la începutul anului 2025 şi va fi difuzat pe platforma Apple+.
În urmă cu o săptămână, actorii americani au intrat oficial în grevă, alăturându-se scenariştilor într-o dublă acţiune sindicală nemaiîntâlnită din 1960 la Hollywood.
Această grevă, decisă de SAG-AFTRA, sindicatul unic al actorilor, îi angajează pe cei 160.000 de membri ai săi, fie că sunt simpli figuranţi, cascadori, cu roluri secundare ocazionale sau vedete.
La fel ca scenariştii, actorii solicită o creştere a remuneraţiei lor "reziduale", care provine din fiecare difuzare repetată a unui film sau a unui serial şi care a scăzut odată cu apariţia streaming-ului.
Actorii sunt, de asemenea, îngrijoraţi de faptul că vor fi înlocuiţi de inteligenţa artificială (AI). Ei cer garanţii că vocile şi imaginile lor nu vor fi clonate fără acordul lor.
În cele din urmă, ei protestează faţă de "audiţiile autoînregistrate", care au devenit un lucru obişnuit odată cu pandemia: studiourile cer candidaţilor să se filmeze de la distanţă, ceea ce îi privează de feedback-ul directorilor de casting.
Aceasta este prima grevă a actorilor de la 1980 încoace la Hollywood.