Farul Constanţa va avea un stadion ultra modern, iar costurile de construcţie ale noii arene din Constanţa vor atinge suma incredibilă de 100 de milioane de euro.
Gică Hagi a început un proiect ambiţios în momentul în care hotărât să realizeze fuziunea dintre Viitorul şi Farul, iar acum îşi doreşte să atragă fanii constănţeni la meciurile echipei prin construirea unui stadion fabulos.
Citește și
Fără un număr mare de fani, Gică Hagi a fost nevoit să administreze echipa din vânzarea de jucători şi având nevoie să vândă jucători constat, Farul nu se poate bate în fiecare an la titlu, lucru pe care ”regele” şi-l doreşte.
Astfel că după o perioadă în care nu apăruse nicio informaţie concretă, anunţul a fost făcut într-un final. Conform Playsport, în urma şedinţei Consiliului Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Naţional şi Locuinţe, proiectul a fost aprobat şi va fi finanţat exclusiv de bani publici.
Noul stadion al Farului, care va avea aproximativ 20.000 de locuri şi ar urma să fie gata în 2024.
”În şedinţa Consiliului Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Naţional şi Locuinţe din data de 28.09.2022 au fost avizaţi indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii 'Construire stadion 'Gheorghe Hagi'.
Finanţarea se va realiza de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei prin Compania Nationala de Investitii pentru suma de 474,5 milioane lei (inclusiv TVA) şi de către Beneficiarul U.A.T. Muncipiul Constanţa, judeţul Constanţa care va contribui cu suma de 6 milioane lei (inclusiv TVA).
Noul complex sportiv va fi edificat pe amplasamentul existent al stadionului echipei de fotbal Farul Constanta şi va cuprinde o arenă de fotbal cu o capacitate de 18.190 spectatori, un teren de antrenament pentru fotbal şi o pistă de atletism omologată pentru competiţii interne şi internaţionale, având o tribună cu capacitatea de cca. 1.000 locuri şi o clădire destinată vestiarelor echipelor de fotbal şi atletism, inclusiv vestiarele antrenorilor şi sălile de discuţii cu jucătorii şi cabinele medicale aferente.
În plus faţă de funcţiunile de bază, stadionul urmează să integreze şi o serie de funcţiuni complementare care sunt considerate necesare pentru viitoarea exploatare a construcţiei:
Săli de antrenament – atletism indoor, squash/tenis de masă şi fitness, centru de conferinţe, spaţiu expoziţional, spaţii administrative, spaţii comerciale şi spaţii de alimentaţie publică”, s-ar arăta în comunicatul emis de Consiliul Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Naţional şi Locuinţe.