Ultima oră
Un număr de 68 de echipaje vor lua startul TESS Rally Braşov - Ediţia 53 Un număr de 68 de echipaje vor lua startul TESS Rally Braşov - Ediţia 53
Ons Jabeur a anunţat că nu va mai evolua în acest sezon Ons Jabeur a anunţat că nu va mai evolua în acest sezon
VIDEO | Rapid - ”U” Cluj, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. „Sepcile Roşii” au deschis scorul, în urma unei faze superbe VIDEO | Rapid - ”U” Cluj, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. „Sepcile Roşii” au deschis scorul, în urma unei faze superbe
A fost anunţată echipa României pentru turneul final BJK Cup! Cele cinci sportive alese de Horia Tecău A fost anunţată echipa României pentru turneul final BJK Cup! Cele cinci sportive alese de Horia Tecău
Louis Munteanu a spus că e mai inteligent decât fundaşii de la FCSB! Replica lui Dawa Louis Munteanu a spus că e mai inteligent decât fundaşii de la FCSB! Replica lui Dawa
MM Stoica, dat pe spate de preferatul lui Becali: ”A fost concentrat” | VIDEO EXCLUSIV

MM Stoica, dat pe spate de preferatul lui Becali: ”A fost concentrat” | VIDEO EXCLUSIV

Decizia luată la 12 ani după „cea mai murdară” cursă din istorie. Sportiva a pierdut medalia de argint de la JO 2012

Atletism Publicat pe 4 sep 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38219/21722240/1/tw-tomashova.jpg

Rusoaica Tatiana Tomaşova a fost suspendată 10 ani pentru încălcarea normelor antidoping la Jocurile Olimpice din 2012. Lui Tomaşova i-a fost retrasă şi medalia de argint din acea cursă, medalie pe care a primit-o după ce iniţial a terminat pe locul patru, după ce două finaliste au fost suspendate, relatează Reuters.

Tomaşova, în vârstă de 49 de ani, campioană mondială în 2003 şi 2005, a fost una dintre cele şapte sportive ruse care au primit suspendări de doi ani pentru dopaj pentru manipularea probelor de dopaj în 2008.

Ea a revenit în activitate, dar a fost interzisă din nou după ce a fost depistată pozitiv în 2021 pentru steroizi anabolizanţi în retestarea probelor sale în afara competiţiei din 21 iunie 2012 şi 17 iulie 2012, a anunţat marţi Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

"Sancţiunea adecvată aplicabilă încălcărilor multiple ale normelor antidoping este impunerea unei perioade de zece ani de ineligibilitate, începând din această zi", a precizat TAS într-un comunicat.

TAS a menţionat că sunt anulate toate rezultatele obţinute de către Tomaşova de la 21 iunie 2012 până la 3 ianuarie 2015, cu toate consecinţele, inclusiv pierderea oricăror titluri, premii, medalii, puncte şi premii şi bani de apariţie.

Cursa feminină de 1.500 m de la Londra 2012 este adesea descrisă drept "cea mai murdară" cursă din istorie, şase dintre primele nouă finaliste încălcând reglementările antidoping înainte sau după aceasta.

Turcoaicele Asli Cakir Alptekin, care ispăşise anterior o interdicţie de doi ani pentru dopaj, şi Gamze Bulut au terminat prima şi a doua, dar au fost descalificate câţiva ani mai târziu.

Maryam Yusuf Jamal, născută în Etiopia şi originară din Bahrain, a terminat a treia, dar a fost apoi promovată la aur, iar Tomaşova, care a terminat a patra, a obţinut argintul, în ciuda interdicţiei sale anterioare. Acum i-a fost retrasă medalia, iar americanca Shannon Rowbury, care a terminat pe locul şase, a urcat pe podium cu 12 ani mai târziu.

Britanica Lisa Dobriskey, după ce a terminat pe locul 10, s-a plâns că nu concurează „pe un teren echitabil... oamenii vor fi prinşi în cele din urmă”. Comentariile sale sunt susţinute de faptul că ea este acum pe locul cinci.

mail-share icon Email
viewscnt

Atletism

Ultimele articole Toate articolele