Acuzat de New York Times că nu s-a pronunţat cu privire la impactul Cupei Mondiale disputate în Qatar deşi este unul dintre ambasadorii plătiţi de emirat, David Beckham a afirmat, sâmbătă, prin purtătorul său de cuvânt că "sportul are puterea de a fi o forţă a binelui în lume”, relatează AFP.
Într-un articol publicat vineri intitulat ”vocea lipsă a Cupei Mondiale”, cotidianul american susţine că autorităţile din Qatar au fost dezamăgite de tăcerea fostului star englez de fotbal în timp ce acesta este plătit pentru a fi unul dintre ambasadorii Cupei Mondiale.
Citește și
Potrivit New York Times, Beckham ar fi pus condiţii foarte stricte în privinţa intervenţiilor sale şi pare să evite întrebările pe anumite aspecte precum legile din Qatar care interzic homosexualitatea. Ca răspuns la articol, purtătorul de cuvânt al său a emis o declaraţie în care spune că ”David a fost implicat în mai multe Cupe Mondiale şi alte turnee internaţionale, atât ca jucător, cât şi ca ambasador şi a crezut întotdeauna că sportul are puterea de a fi o forţă a binelui în lume”.
”Înţelegem că există opinii diferite şi puternic susţinute cu privire la găzduirea (Cupei Mondiale) în Orientul Mijlociu, dar considerăm pozitiv că dezbaterea pe probleme importante a fost stimulată de prima Cupă Mondială organizată în regiune. Sperăm că aceste discuţii vor duce la o mai mare înţelegere şi empatie pentru toţi şi că se vor face progrese”, a adăugat purtătorul de cuvânt.
David Beckham, în vârstă de 47 de ani, ar fi fost plătit cu 180 de milioane de dolari pe o perioadă de zece ani pentru a acţiona pentru promovarea Qatarului, dar alţii raportează o sumă de 180 de milioane de dolari, 15 milioane de dolari pe an pe o perioadă de trei ani, cu opţiunea de a prelungi acordul.
El a jucat la ediţiile Cupei Mondiale FIFA în 1998, 2002 şi 2006 cu echipa Angliei.