Ultima oră
VIDEO | O nouă seară spectaculoasă în Champions Legue! City şi Inter au dat-o la pace! PSG a luat 3 puncte după o mega gafă, iar Dortmund  a rezolvat meciul pe final! Scorul serii a fost înregistrat de Celtic VIDEO | O nouă seară spectaculoasă în Champions Legue! City şi Inter au dat-o la pace! PSG a luat 3 puncte după o mega gafă, iar Dortmund a rezolvat meciul pe final! Scorul serii a fost înregistrat de Celtic
AS Roma are un nou antrenor! Surpriză mare

AS Roma are un nou antrenor! Surpriză mare
Campionul ucrainean la box Oleksandr Usyk, reţinut la aeroportul din Cracovia Campionul ucrainean la box Oleksandr Usyk, reţinut la aeroportul din Cracovia
Miami Heat sprijină comunitatea haitiană după afirmaţiile şocante ale lui Donald Trump Miami Heat sprijină comunitatea haitiană după afirmaţiile şocante ale lui Donald Trump
VIDEO | Bologna - Şahtior Doneţk 0-0. Oaspeţii au ratat din penalty în prima repriză VIDEO | Bologna - Şahtior Doneţk 0-0. Oaspeţii au ratat din penalty în prima repriză
VIDEO | Sparga Praga - Salzburg 3-0. Cehii încep spectaculos faza principală VIDEO | Sparga Praga - Salzburg 3-0. Cehii încep spectaculos faza principală

Cutremur în Premier League! Manchester City ar putea fi exclusă din campionat

Manchester City Publicat pe luni, 13:14
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38269/21734663/1/profimedia-0795114502.jpg

Manchester City a fost acuzată şi trimisă la o comisie independentă în februarie 2023, în urma unei investigaţii de patru ani.

Se presupune că City a încălcat regulile financiare ale Premier League între 2009 şi 2018.

Campioana Angliei se confruntă cu 15 capete de acuzare şi s-ar putea confrunta cu o serie de pedepse extrem de dure. Mai mult, „cetăţenii” sunt acuzaţi că nu au cooperat cu anchetatorii.

Printre cele mai severe pedepse se enumeră o depunctare masivă de puncte sau chiar excluderea din Premier League, în cazul în care va fi găsită vinovată.

Audierile au început luni, 16 septembrie, şi ar putea dura până la 10 săptămâni, iar verdictul ar urma să fie dat în anul 2025.

Javier Tebas, preşedintele La Liga din Spania, este un critic îndelungat al lui City, deţinut de City Football Group, susţinut de autorităţile din Abu Dhabi, şi i-a acuzat în repetate rânduri - împreună cu PSG, susţinut de Qatar - de a fi un club de stat şi de „dopaj financiar”.

Tebas spune că a vorbit cu multe cluburi din Premier League şi crede că acestea doresc să-i vadă pe actualii campioni pedepsiţi.

„Am vorbit cu multe cluburi din Premier League şi majoritatea înţeleg că City ar trebui să fie sancţionată”, a declarat el, citat de ziarul spaniol Mundo Deportivo.

Răspunzând la aceste comentarii vineri, fostul şef al Barcelonei, Guardiola, a spus: „Pentru prima dată sunt de acord cu Tebas. Toate echipele din Premier League doresc ca noi să fim sancţionaţi, asta este sigur. Dar de aceea îi spun domnului Tebas şi echipelor din Premier League, aşteptaţi comisia independentă. Justiţia există într-o democraţie modernă. Nu este mai simplu decât atât. Nu ştiu dacă el este avocat sau restul echipelor din Premier League sunt avocaţi, aşa că cer asta. Noi credem că nu am făcut nimic greşit”.

Anunţat ca fiind „procesul secolului” în sport, se aşteaptă să dureze 10 săptămâni - cu un verdict probabil la începutul anului 2025.

Premier League a acuzat, de asemenea, campionii în exerciţiu că nu au cooperat cu ancheta sa.

Când a început ancheta Premier League, City a declarat că acuzaţiile erau „complet false” şi că acuzaţiile publicate iniţial în ziarul german Der Spiegel proveneau din „piratarea ilegală şi publicarea în afara contextului a e-mailurilor celor de la City”.

Dacă va fi găsit vinovat de cele mai grave acuzaţii, clubul Manchester City ar putea primi o deducere de puncte suficient de gravă pentru a-l condamna la retrogradare - sau chiar expulzare - din Premier League.

City a câştigat opt titluri de campion, mai multe cupe şi Liga Campionilor de la preluarea lor de către autorităţile din Abu Dhabi în 2008.

„Începe în curând şi sper să se termine în curând”, a spus Guardiola despre audiere.

„Un grup independent va decide şi aştept cu nerăbdare decizia. Sunt fericit că începe luni. Ştiu că vor fi mai multe zvonuri, noi specialişti despre sentinţe. Vom vedea. Ştiu ce aşteaptă oamenii, la ce se aşteaptă, ştiu, ce am citit de foarte mulţi ani. Toată lumea este nevinovată până când vinovăţia este dovedită. Aşa că vom vedea”, a subliniat Guardiola.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Manchester City

Ultimele articole Toate articolele