Ultima oră
”Se pregăteşte”. Decizie finală cu privire la revenirea lui Alexi Pitu în Superliga ”Se pregăteşte”. Decizie finală cu privire la revenirea lui Alexi Pitu în Superliga
Verstappen, revoltat de apelul ca piloţii F1 să înjure mai puţin Verstappen, revoltat de apelul ca piloţii F1 să înjure mai puţin
Iraklis Salonic - Universitatea Cluj 61-50, în preliminariile FIBA EuroCup la baschet feminin Iraklis Salonic - Universitatea Cluj 61-50, în preliminariile FIBA EuroCup la baschet feminin
Volei Alba Blaj, victorie cu campioana Ungariei, Vasas Budapesta, în meci amical Volei Alba Blaj, victorie cu campioana Ungariei, Vasas Budapesta, în meci amical
VIDEO | Steaua Roşie Belgrad - Benfica 1-2. Turcii formaţiei lusitane au făcut diferenţa VIDEO | Steaua Roşie Belgrad - Benfica 1-2. Turcii formaţiei lusitane au făcut diferenţa
VIDEO | Feyenoord - Bayer Leverkusen 0-4. Campioana Germaniei a făcut recital şi a rezolvat partida din prima repriză
VIDEO | Feyenoord - Bayer Leverkusen 0-4. Campioana Germaniei a făcut recital şi a rezolvat partida din prima repriză

Croaţia - Italia 1-1, după un final incendiar! „Squadra Azzurra” merge în „optimile” EURO, în urma unui gol marcat la ultima fază

EURO 2024 Publicat pe 24 iun 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/40226/21640313/3/c0c0c183-f261-476c-8203-918f75547446.jpg

Italiei a reuşit o calificare in extremis în optimile Euro-2024, după ce a remizat, scor 1-1, cu Croaţia, luni seară, în grupa B. Golul egalizator şi al calificării italienilor a fost marcat în minutul 90+8.

În minutul 53, Croaţia a primit un penalti, acordat după un henţ în careu şi după consultarea VAR.

Luka Modric a executat, dar Gigi Donnarumma a respins. La doar un minut, Luka Modric a adus Croaţia în avantaj cu un şut cu stângul. Italia a egalat în minutul 90+8 prin Matteo Zaccagni.

Spania şi Italia s-au calificat în optimi, în timp ce Croaţia este nevoită să aştepte celelalte rezultate din grupe, iar Albania a fost eliminată.

Croaţia - Italia 1-1 (Modric L. 55' / Zaccagni M. 90+8')

Echipele de start:

  • Croaţia: Livakovic - Gvardiol, Pongragic, Stanisic, Sutalo - Kovacic, Brozovic, Modric - Sucic, Kramaric, Pasalic.
  • Rezerve: Baturina, Budimir, Erlic, Ivanusesc, Ivusic, Juranovic, Labrovic, Majer, Pasalic, Perisic, Petkovic, Pjaca, Sosa, Vida.
  •  
  • Italia: Donnarumma - Darmiam, Bastoni, Calafiori - Di Lorezno, Barella, Jorginho, Dimarco - Pellegrini - Retegui, Raspadori.
  • Rezerve: Zaccagni, Vicario, Scamacca, Meret, Mancini, Gatti, Frattesi, Folorunsho, Fagioli, El Shaarawy, Cristante, Chiesa, Cambiso, Buongiorni, Bellanova.

Min. 90+9: Final de meci! 

Min. 90+8: GOOOL marcat de Italia! Zaccagni a calificat „Squadra Azzurra” cu un şut superb, care l-a lăsat fără şansă pe Livakovic.

Min. 55: GOOOL marcat de Croaţia! Luka Modric a reluat excelent din faţa porţii şi a deschis scorul.

Min. 54: Penalty ratat de Croaţia! Lovitură de la 11 metri a fost acordată în urma unui hands în careu a lui Frattesi, dar Luka Modric nu a transformat penalty-ul.

Min. 46: A început a doua repriză! 

Min. 45+1: Final de primă repriză! 

Min. 27: Ocazie mare pentru Italia! Livakovic are o intervenţie cât un gol la lovitura de cap a lui Bastoni.

Min. 4: Ocazie mare pentru Croaţia! Sucic a trimis periculos de la distanţă, dar Donnarumma a avut o paradă fabulaosă şi a respins în corner.

Min. 1:  A început partida!

_______________________________________________________________

Croaţia vine după o partidă şi un rezultat neconvingătoare cu Albania, meci care s-a  terminat 2-2, şi speră să poată obţină calificarea în „optimi” în urma ultimului duel din grupă. Croaţii au debutat cu stângul la acest EURO, după înfrângere cu 3-0 în faţa Spaniei.

De cealaltă parte, Italia vine după înfrângere 1-0 cu Spania, dar chiar dacă proporţiile scorului nu o arată, italienii au făcut un joc modest şi au fost dominaţi copios. Italienii se află totuşi pe locul 2, graţie victorie cu 2-1 din prima rundă cu Albania.

În acest moment calculele grupei arată că Italia se poate califica mai departe cu egal, în timp ce Croaţia are neapărată nevoie de victorie. 

Echipele probabile:

  • Croaţia: Livakovic; Stanisic, Sutalo, Gvardiol, Sosa; Modric, Sucic, Kovacic; Pasalic, Budimir, Kramaric
  • Italia: Donnarumma; Darmian, Bastoni, Calafiori, Dimarco; Fagioli, Barella; Chiesa, Pellegrini, Zaccagni; Retegui
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

EURO 2024

Ultimele articole Toate articolele