Ultima oră
Convocare surprinzătoare în naţionala Italiei! Fiul legendarului jucător, pentru prima oară în „Squadra Azzurra” Convocare surprinzătoare în naţionala Italiei! Fiul legendarului jucător, pentru prima oară în „Squadra Azzurra”
Harry Kane este liderul cursei pentru golgheterul sezonului 2024/25 din Bundesliga Harry Kane este liderul cursei pentru golgheterul sezonului 2024/25 din Bundesliga
Prima reacţie a lui Pogba, după ce TAS i-a redus suspendarea pentru dopaj Prima reacţie a lui Pogba, după ce TAS i-a redus suspendarea pentru dopaj
VIDEO | Metaloglobus - FC Argeş, astăzi, de la ora 11:00, în direct la Prima Sport 1! Meci interesant în Liga 2 VIDEO | Metaloglobus - FC Argeş, astăzi, de la ora 11:00, în direct la Prima Sport 1! Meci interesant în Liga 2
VIDEO | Oţelul Galaţi - Univ. Craiova, ASTĂZI, de la 21:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrmaPlay.ro. Deplasare complicată pentru olteni VIDEO | Oţelul Galaţi - Univ. Craiova, ASTĂZI, de la 21:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrmaPlay.ro. Deplasare complicată pentru olteni
VIDEO | CFR Cluj - Poli Iaşi, astăzi, de la ora 19:00, la Prima Sport 1! Emil Săndoi vrea să producă o nouă surpriză VIDEO | CFR Cluj - Poli Iaşi, astăzi, de la ora 19:00, la Prima Sport 1! Emil Săndoi vrea să producă o nouă surpriză

Cristiano Bergodi a mărturisit marele lui regret din cariera de antrenor. ”A fost greu pentru mine să rămân acolo”

Rapid Publicat pe 25 dec 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38244/21439220/1/rapid-bucuresti-universitatea-craiova-superliga-superbet-29-10-2023-1-2.jpg

Cristiano Bergodi a vorbit deschis despre marele său regret din cariera de tehnician.

Antrenorul de 59 de ani a recunoscut că şi-ar fi dorit să antreneze mai mult timp în ţara sa natală. Bergodi a fost tehnician timp de 5 ani în Italia şi timp de 18 în România.

“Este un regret pentru mine că nu lucrat mult în Italia. Dar am antrenat pe la Modena, Brescia, Sassuolo şi Pescara. La Pescara a fost o şansă mare să rămân în Serie A. Însă, a fost greu pentru mine să rămân acolo după ce câştigase Zeman campionatul în Serie B.

Aveau atunci Immobile, Insigne şi Verratti, dar era o echipă mică, ca şi acum. A fost o primă perioadă bună atunci, însă nu au întărit echipa şi a urmat un regres.”, a declarat antrenorul celor de la Rapid.

Cristiano Bergodi a oferit şi detalii legate de relaţiile pe care trebuie să le ai pentru a putea ajunge antrenor în Italia.

“E clar că lumea mă ştie şi are impresia că am antrenat numai în România. Şi înţeleg, pentru că lucrez aici de 18 ani, cu mici pauze. E greu de pătruns chiar şi în Serie B. Acolo antrenorii sunt foarte buni, mai ales din punct de vedere tactic. Este greu pentru un antrenor din România să meargă acolo. Sunt foarte mulţi foşti mari jucători care antrenează acolo, pentru că le este uşor să şi antreneze şi să meargă la cursurile pentru licenţa PRO.

Deja, în Italia ies an de an 20 de antrenori cu licenţa PRO, pentru că acest lucru se întâmplă şi mult mai repede. Eu când am făcut cursurile în 2004, cel mai repede puteai să iei licenţa PRO în 2 ani. Acum deja se întâmplă foarte repede acest proces.

În Italia sun foarte mulţi antrenori care aşteaptă pe bară. Se spune că dacă un antrenor este dat afară de la o echipă, sunt cel puţini alţi 6 tehnicieni care aşteaptă să îi ia locul. Sunt foarte puţine echipe şi prea mulţi antrenori.

Eu niciodată nu am putut să vorbesc despre acest lucru şi mă bucur că am putu să o spun acum. Mulţi oameni se întreabă de ce nu antrenez acolo, dacă reuşesc să o fac bine şi aici. Asta pentru că sunt foarte mulţi antrenori acolo, unii mai buni decât mine şi de aceea nu este uşor. Se merge foarte mult pe relaţiile cu preşedinţii şi cu impresarii, iar acesta este un alt motiv pentru care este greu.”, a mai spus Cristiano Bergodi, la Suflet de rapidistă.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Rapid

Ultimele articole Toate articolele