În continuarea colaborării pe care a avut-o cu FRF, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” va onora cu prezenţa şi meciul de deschidere al turneului UEFA Under 21, anunţă frf.ro.
Madrigaliştii vor intona imnul României la debutul turneului de pe stadionul Steaua. Copiii de la corurile Cantus Mundi vor avea reprezentanţii artistice la pauzele celorlalte 14 meciuri ale turneului care se desfăşoară în România.
Citește și
FRF şi „Madrigal” dezvoltă un parteneriat care să introducă actul artistic în desfăşurarea meciurilor de fotbal, pentru educarea publicului tânăr. Acest demers a început cu ceva vreme în urmă, şi capătă noi dimensiuni în timpul Campionatului European U21. După ce Corul Naţional de Cameră va da „tonul” cu imnul României, mai departe copiii de la Cantus Mundi vor prelua ştafeta artistică.
Câte 100 de copii corişti vor veni la fiecare meci şi vor avea un moment vocal la pauză. Ei au mai fost pe stadioanele de fotbal şi au contribuit prin prestaţia lor la o atmosferă civilizată în tribune, inhibând derapajele comportamentale.
Programul Naţional Cantus Mundi, gândit a fi un instrument de integrare socială dedicat tinerilor şi copiilor din România, îşi propune ca prin muzică să depăşească toate barierele sociale sau de altă natură, formând noi comunităţi culturale, care au drept catalizator dragostea faţă de cântul coral. Sub atenta îndrumare a fondatorului acestui program, renumitul dirijor de talie internaţională Ion Marin, şi prin activitatea derulată de membrii Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, Cantus Mundi a fost lansat pe 29 septembrie 2011.
După 10 ani de activitate, Programul Naţional Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 1.680 de coruri. Peste 60.000 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul ţării, depăşind barierele legate de etnie, condiţie socială şi capacităţi fizice sau psihice.
Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” este o emblemă a vieţii muzicale româneşti şi universale. Din momentul înfiinţării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a susţinut peste 4.600 de concerte aplaudate în întreaga lume, impunându-se astfel ca un adevărat brand de ţară. Este unul dintre etaloanele mondiale ale muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renaşterea europeană, muzica bizantină şi creaţia contemporană românească şi universală.