Ultima oră
”Se pregăteşte”. Decizie finală cu privire la revenirea lui Alexi Pitu în Superliga ”Se pregăteşte”. Decizie finală cu privire la revenirea lui Alexi Pitu în Superliga
Verstappen, revoltat de apelul ca piloţii F1 să înjure mai puţin Verstappen, revoltat de apelul ca piloţii F1 să înjure mai puţin
Iraklis Salonic - Universitatea Cluj 61-50, în preliminariile FIBA EuroCup la baschet feminin Iraklis Salonic - Universitatea Cluj 61-50, în preliminariile FIBA EuroCup la baschet feminin
Volei Alba Blaj, victorie cu campioana Ungariei, Vasas Budapesta, în meci amical Volei Alba Blaj, victorie cu campioana Ungariei, Vasas Budapesta, în meci amical
VIDEO | Steaua Roşie Belgrad - Benfica 1-2. Turcii formaţiei lusitane au făcut diferenţa VIDEO | Steaua Roşie Belgrad - Benfica 1-2. Turcii formaţiei lusitane au făcut diferenţa
VIDEO | Feyenoord - Bayer Leverkusen 0-4. Campioana Germaniei a făcut recital şi a rezolvat partida din prima repriză
VIDEO | Feyenoord - Bayer Leverkusen 0-4. Campioana Germaniei a făcut recital şi a rezolvat partida din prima repriză

Controversa finalei de la sol, sub lupa specialistului Prima Sport: „Sunt două întrebări care se pun” | EXCLUSIV

JO 2024 Publicat pe 5 aug 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/40227/21693006/1/profimedia-0896240120.jpg

România a încheiat, luni, participarea în competiţiile de gimnastică artistică de la Jocurile Olimpice fără medalie. În finala de la sol, Sabrina Maneca Voinea s-a clasat pe locul 5, iar Ana Maria Bărbosu pe poziţia a 4-a.

Sabrina Maneca Voinea a fost notată iniţial cu 13.700 pentru exerciţiul de la sol, dar antrenorii au depus contestaţie, însă nu s-a modificat nota, încheind pe locul 5.

La rândul său, Ana Maria Bărbosu a încheiat pe 4, cu 13.700. Pentru câteva minute a avut medalie de bronz, dar americanii au făcut contestaţie la nota lui Jordan Chiles, care a trecut pe 3, cu 13.766.

Medalia de aur a revenit gimnastei Rebeca Andrade (Brazilia, 14.166), urmată de Simone Biles (SUA, 14.133). În finala de la sol au participat 9 gimnaste, după ce în calificări Ana Maria Bărbosu şi Rina Kishi (Japonia) au avut aceeaşi notă – 13.600 şi nu au putut fi departajate.

Controversa finalei de la sol a fost analizată în studio-ul Fotbal Show de Emil Grădinescu, unul dintre cei mai cunoscuţi comentatori sportivi din ultimii 30 de ani.

„Sunt două întrebări care se pun. Dacă a depăşit la prima linie acrobatică şi nu la acel dublu salt întins înapoi, acel dublu salt cu dublu şurub înapoi nu se vede, camera este la nivelul solului şi nu îţi dai seama dacă călcâiul drept e pe linie sau dincolo de linie.

Nadia Comăneci susţine că a vorbit cu şefa arbitrelor care a zis că există o poză care arată că acel călcâi ar fi ciupit un pic linia. O fi aşa, nu o fi aşa, e un argument în favoarea brigăzii de arbitri care a judecat această contestaţie. Nu avem argumente nici pro, nici  contra.

Ceea ce este cu adevărat important şi cu un mare semn de întrebare este: de ce acelaşi exerciţiu care la echipe a fost cotat din 6.2, la individual 6, aici primeşte 5.9. De ce? O zecime pierdută nu se ştie de unde. Am văzut şi reacţia Sabrinei imediat după ce a terminat şi spunea „5,9? De unde 5,9?”. Din păcate, forţa arbitrelor este în continuare mare la gimnastică.” , a spus Emil Grădinescu, la Prima Sport.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

JO 2024

Ultimele articole Toate articolele