Ultima oră
VIDEO | Atalanta - Como 2-3. Surpriză în Serie A! VIDEO | Atalanta - Como 2-3. Surpriză în Serie A!
E gata! Comisia tehnică pentru arbitri a luat decizia finală, după ce Jude Bellingham l-a insultat pe arbitru la meciul cu Espaynol E gata! Comisia tehnică pentru arbitri a luat decizia finală, după ce Jude Bellingham l-a insultat pe arbitru la meciul cu Espaynol
Încă un coechipier de top pentru Florinel Coman! Starul trecut pe la Sevilla şi PSG a semnat cu Al-Gharafa Încă un coechipier de top pentru Florinel Coman! Starul trecut pe la Sevilla şi PSG a semnat cu Al-Gharafa
Jucătorul de 80 de milioane de euro, OUT în urma unei accidentări! Inter a făcut anunţul Jucătorul de 80 de milioane de euro, OUT în urma unei accidentări! Inter a făcut anunţul
EXCLUSIV | S-a aflat cine este principalul vinovat pentru scandalul biletelor vândute suporterilor Rapidului la masa presei: „A fost o eroare” EXCLUSIV | S-a aflat cine este principalul vinovat pentru scandalul biletelor vândute suporterilor Rapidului la masa presei: „A fost o eroare”
Erik ten Hag, mesaj clar legat de numărul meciurilor din acest sezon. „Un club, singur, nu poate schimba lucrurile!” Erik ten Hag, mesaj clar legat de numărul meciurilor din acest sezon. „Un club, singur, nu poate schimba lucrurile!”

Ciclism: Astana îşi apără poziţia de lider în clasamentul general, dar Groupama FDJ îşi adjudecă etapa 3 din Turul României

Sporturi Publicat pe 17 aug 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38128/21704713/1/turul.jpg

Pentru prima dată în istorie, Turul României a avut finiş de etapă într-o comună, Cristian, din judeţul Braşov, localitate apărută pe radarul ciclismului românesc odată cu Emil Dima, campion naţional la contratimp. Turul a trecut de mai multe ori pe aici, dar de-abia în 2022 a găzduit un start şi acum, iată, un finiş de etapă. Nu orice etapă, ci cea mai lungă de la această ediţie.

Vineri, după startul din Piaţa Mare, Sibiu, evadarea a reuşit să se formeze după 20 de km. Patru ciclişti, între care doi care au promis că vor ataca – Emil Dima, care şi-a dorit să câştige acasă şi Paul Wright, purtătorul tricoului roşu de lider în clasamentul sprinterilor, care a vrut să-şi apare poziţia câştigată cu multă transpiraţie, după 2 zile petrecute consecutiv în evadare. Cicliştii din evadare au colaborat bine, la un moment dat au avut un avans de 6 minute, dar pe căţărarea de la Poiana Mărului plutonul a recuperat şi a reuşit să-i prindă. Au mai fost încercări de atac, dar nimeni nu a reuşit să scape controlului impus de Astana, care a apărat ca la carte tricoul galben.

Podiumul Etapei 3:

Locul 1 şi tricoul portocaliu, sponsorizat de Orange: BOWER Lewis, Equipe Continentale Groupama - Fdj  

Locul 2 - SMIRNOV Ivan, Astana Qazaqstan Development Team

Locul 3 - STOSZ Patryk, Team Felt Felbermayr

Tricoul galben de lider în Clasamentul General, sponsorizat de Yopro: REMKHI Rudolf – Astana Qazaqstan Development Team

Tricoul cu buline, de lider în Clasamentul pe Puncte, sponsorizat de Federaţia Română de Ciclism: KUBIŠ Lukáš, Elkov – Kasper

Tricoul verde, de lider în Clasamentul Căţărătorilor, sponsorizat de Stay Strong: DOSTIYEV Ilkhan, Astana Qazaqstan Development Team

Tricoul alb, de lider în Clasamentul Tinerilor (sub 23 de ani), sponsorizat de Gebruder Weiss: REMKHI Rudolf – Astana Qazaqstan Development Team (va fi purtat în etapa de mâine de către MAKOHON Jack, Team Skyline)

Tricoul roşu, de lider în Clasamentul Sprinturilor, sponsorizat de M&Ms: WRIGHT Paul, Rembe Pro Cycling Team Sauerland

Tricoul albastru, de lider în Clasamentul Românilor, sponsorizat de Ariel: RĂILEANU Cristian, Echipa Naţională a României.

Sâmbătă, Turul României continuă pe un traseu de 189,1 km cu Etapa 4, care începe la ora 10.45 de pe Bulevardul Libertăţii din Târgovişte, şi trece prin localităţile Moreni – Valea Lungă – Pucioasa – Vulcana Băi – Voineşti, înainte de a se termina pe acelaşi Bulevardul Libertăţii din Târgovişte, între orele 15:06-15.38, în funcţie de viteza plutonului.

După startul profesioniştilor, la Târgovişte se desfăşoară Cursa Copiilor, între orele 13:30-15:30, pe Bulevardul Libertăţii.

La ediţia de anul acesta a Micii Bucle mai este programată o singură cursă de copii, duminică, La Bucureşti, Bulevardul Unirii, Biblioteca Naţională, între orele 13:30-16:00.

După Târgovişte, Turul României se mută în Capitală, pentru etapa de gală a ediţiei: 

Duminică, Etapa 5

98 km - Circuit în Bucureşti, pe Bulevardul Unirii

Start: Bucureşti, Biblioteca Naţională, ora 09:45

Finiş: Bucureşti, Biblioteca Naţională, între orele 12:03-12:27, în funcţie

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Sporturi

Ultimele articole Toate articolele