Compania Naţională Poşta Română şi Fundaţia Poşta Română organizează, în perioada 4-5 august, la Alba Iulia, ediţia a 43-a a Marşului Factorilor Poştali, competiţie profesional-sportivă dedicată exclusiv angajaţilor Poştei Române. Competiţia din anul acesta este una a recordurilor, în primul rând prin numărul de participanţi care se ridică la aproape 1.000 de persoane.
Finala competiţiei din acest an va avea loc în incinta Cetăţii Alba Carolina, sâmbătă, 5 august, de la ora 10:30. La linia de start se vor alinia, în Piaţa Cetăţii, 84 de poştaşi sportivi din toată ţara: 42 de femei şi 42 de bărbaţi, ocupanţii locurilor 1 şi 2 din etapa judeţeană a Marşului, din cele 41 de judeţe şi din Bucureşti. Categoriile premiate vor cuprinde primele trei locuri, dar şi categorii ca cel mai vârstnic, cel mai tânăr sau cel mai tehnic participant.
”Construim spitalele speranţei” este titlul sub care va fi organizată o licitaţie caritabilă, în ziua de vineri, 4 august, cu începere de la ora 19:00, în Sala Unirii – Spaţiile Expoziţionale Nord. Prin intermediul Fundaţiei Poşta Română vor fi licitate lucrări de artă, tablouri donate de trei pictori consacraţi, prieteni ai Fundaţiei şi ai Poştei Române. Fondurile obţinute, la fel ca şi anul trecut, vor fi direcţionate către Fundaţia HOSPICE Casa Speranţei, pentru construirea spitalului de îngrijiri paliative de la Adunaţii Copăceni. Evenimentul este deschis oricăror persoane care doresc să participe la strângerea de fonduri, în cadrul licitaţiei acceptându-se şi donaţii individuale.
Marşul Factorilor Poştali eEste cea mai longevivă competiţie profesional – sportivă din România, desfăşurându-se aproape neîntrerupt din anul 1977.
Deja a devenit o tradiţie ca angajaţii poştali să se pregătească pentru Marş întreg anul, unii cu antrenor, alţii pe cont propriu, fără sprijin de specialitate. La ediţia 2023 se vor întrece concurenţi care lucrează în Poştă de aproape 40 de ani, dar şi alţii, proaspăt angajaţi de nici două luni.
Ediţia 2023 este organizată, pentru al doilea an la rând, cu fonduri exclusiv din sponsorizări, bucurându-se de cel mai mare buget din istoria sa. Pentru că numără şi cei mai mulţi participanţi, de 46 de ani încoace (aproape 1.000 de angajaţi poştali), este considerat a fi şi cel mare team building sportiv din România.