Ultima oră
Fotbalistul pierdut de CFR face senzaţie la rivală şi bate la porţile echipei naţionale: ”E de acest nivel!” | VIDEO EXCLUSIV

Fotbalistul pierdut de CFR face senzaţie la rivală şi bate la porţile echipei naţionale: ”E de acest nivel!” | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | ”Au fost false”. Adrian Mihalcea a dezvăluit o situaţie incredibilă petrecută la meciul cu Rapid VIDEO | ”Au fost false”. Adrian Mihalcea a dezvăluit o situaţie incredibilă petrecută la meciul cu Rapid
VIDEO | ”Creştem ca ghioceii”. Un nou discurs savuros marca Marius Şumudică VIDEO | ”Creştem ca ghioceii”. Un nou discurs savuros marca Marius Şumudică
VIDEO | Rareş Pop, one man show pentru Rapid. ”Acesta este rodul muncii mele” VIDEO | Rareş Pop, one man show pentru Rapid. ”Acesta este rodul muncii mele”
Atalanta - Como a fost amânat din cauza ploii. Când se va juca Atalanta - Como a fost amânat din cauza ploii. Când se va juca
VIDEO | Marius Şumudică, spectaculs la finalul partidei cu Unirea Slobozia VIDEO | Marius Şumudică, spectaculs la finalul partidei cu Unirea Slobozia

BREAKING NEWS ǀ Scandal la echipa naţională! Fostul portar al FCSB-ului lansează acuzaţii grave: ”A deranjat că nu am semnat cu un anume impresar din România!”

Echipa nationala Publicat pe 12 oct 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/21345183/1/steaua-bucuresti-petrolul-ploiesti-3-0-supercupa-romaniei-10-07-2013.jpg

Valentin Cojocaru, portar titular la Pogon Szczecin din prima ligă poloneză, şi-a exprimat public dezamăgirea că nu este luat în calcul pentru echipa naţională a României, deşi a evoluat în ultima vreme în campionate mai puternice decât Superliga.

Fostul goalkeeper al celor de la FCSB, FC Voluntari şi Farul Constanţa (n.r.- fosta Viitorul) se gândeşte că în spatele deciziilor lui Edward Iordănescu se află nişte probleme personale, nu profesionale.

Răbufnirea lui Valentin Cojocaru

”De-a lungul timpului am fost rezervat în a vorbi despre convocări şi criteriile de selecţionare. Am considerat mereu că muncind şi concentrându-mă pe performanţă, reprezentanţii echipei naţionale mă vor vedea. Este trist că în continuare se fac selecţii din ligile inferioare şi după două-trei meciuri jucate la echipa de club. Statistic vorbind, campionatul Belgiei este pe locul 8 in Europa, pe când campionatul României se clasează la 45 de locuri diferenţă. Asta mă face să cred că la mijloc sunt lucruri personale, nu profesionale. Dacă am deranjat pe cineva vreodată aş fi preferat să mi se spună, fiindcă în ultimii 8 ani, personal nu am avut niciun conflict cu nimeni.

Singurul contact pe care l-am avut a fost cu team managerul echipei naţionale, cel care m-a întrebat de situaţia mea înaintea transferului la Pogon. În afară de asta, nu am primit niciodată vreun semn din partea staffului. O întâmplare amuzantă a fost când vara trecută am fost la sediul FRF pentru a rezolva o problemă, iar mai multe persoane apropiate de echipa naţională m-au întrebat cum este în Olanda, eu având la acel moment 20 de meciuri in Belgia şi 2 convocări pe lista preliminară, asta fiind una din întâmplările care m-au pus pe gânduri.”, a declarat Valentin Cojocaru, potrivit ProSport.

Goalkeeperul în vârstă de 28 de ani a subliniat că niciun selecţioner nu s-a interesat cu adevărat de situaţia sa.

Se consideră ignorat total de selecţioneri

”Nu-mi stă în caracter să vorbesc despre alţi jucători, dar s-a ajuns prea departe. Pot spune fără lipsă de modestie că portarul echipei naţionale a făcut mai multe greşeli în ultimul an decât am făcut eu în toată cariera. Mi se pare derutant că am fost selecţionat la echipa naţională când jucam la Viitorul, iar după ce am jucat la două echipe mai bune din campionate mai puternice nu am mai fost selecţionat.

Nu am vorbit cu niciun selecţioner de-a lungul timpului, dar dacă tot am adus vorba de selecţia din perioada în care jucam la Viitorul, o altă întâmplare m-a pus pe gânduri. Cu o seară înainte de a fi anunţat lotul final, antrenorul de portari (n.r.- Fane Preda) m-a felicitat în urma conversaţiei avute cu selecţionerul pentru că urma sa fiu convocat. Spre surprinderea mea, a doua zi pe lista nu mă aflam eu, ci portarul de la FCSB din vremea aceea.”, a adăugat Cojocaru, conform sursei citate.

Valentin Cojocaru a ajuns la concluzia că rolul impresarului este foarte important în selecţia de la echipa naţională şi a acuzat subtil că au apărut în presă articole defăimătoare la adresa sa înainte de perioada convocărilor.

”Mi-am dat seama că impresarul e un criteriu important şi faptul că nu am semnat cu cineva din România a deranjat. În ultimii 4 ani Daniel, impresarul meu, a fost un om important în ascensiunea mea ca fotbalist. Ne-am axat pe performanţă şi niciodată nu am pus accent pe partea financiară. „Coincidenţa” a făcut că înaintea fiecărei convocări, au apărut articole negative despre mine care mă puneau într-o lumină proastă, articole apărute din senin cu scop bine definit. Consider că am fost şi sunt o persoană diplomată care nu a dat niciodată curs articolelor apărute, deşi probabil asta se aştepta. Dar, totuşi simt că a venit vremea să mă apar.”, a conchis portarul.

  • Farul Constanţa (81 de meciuri), Oud-Heverlee Leuven (din campionatul Belgiei, 39 de jocuri) şi FCSB (39 de partide) sunt echipele la care a apărat cel mai mult Valentin Cojocaru în cariera sa.

Sursa foto: Sport Pictures

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri