Ultima oră
Editorial Vlad Măcicăşan | Eliminaţi-i pe Colţescu şi Vassaras, nu pe Olaru! Editorial Vlad Măcicăşan | Eliminaţi-i pe Colţescu şi Vassaras, nu pe Olaru!
Gigi Becali nu mai stă la discuţii şi a luat decizia: ”Nu mai joacă. L-am tras de şuncile de la burtă cum l-a tras Dorinel pe ăla de tricou” Gigi Becali nu mai stă la discuţii şi a luat decizia: ”Nu mai joacă. L-am tras de şuncile de la burtă cum l-a tras Dorinel pe ăla de tricou”
UTA s-a despărţit de atacantul adus ”să rupă plasele” în Superliga UTA s-a despărţit de atacantul adus ”să rupă plasele” în Superliga
VIDEO | Csikszereda - CSM Focşani 1-0. Liderul ligii secunde a avut serios de muncit cu penultima clasată VIDEO | Csikszereda - CSM Focşani 1-0. Liderul ligii secunde a avut serios de muncit cu penultima clasată
Atletul Kipyegon Bett a decedat, la doar 26 de ani. Se cunosc cauzele decesului Atletul Kipyegon Bett a decedat, la doar 26 de ani. Se cunosc cauzele decesului
Ofertă oficială pentru Darius Olaru, căpitanul FCSB-ului! Ofertă oficială pentru Darius Olaru, căpitanul FCSB-ului!

Breaking News! Legenda imensă a Barcelonei s-a retras: ”Jocul continuă!”

Staruri din fotbal Publicat astăzi, 20:26
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38211/21758004/1/profimedia-0695904742.jpg

Andrés Iniesta şi-a anunţat, luni, retragerea din activitate, la vârsta de 40 de ani. Mijlocaşul spaniol a fost o figură importantă a Barcelonei şi a echipei naţionale a Spaniei, cu care a câştigat numeroase trofee până la plecarea sa din Europa.

„Jocul continuă”, şi-a intitulat el videoclipul de anunţ, publicat luni, aşa cum era prevăzut, pe Instagram. Andrés Iniesta îşi încheie cariera de fotbalist profesionist la vârsta de 40 de ani, dar refuză să spună adio fotbalului. Cinci antrenori de renume - Luis Enrique, Arrigo Sacchi, Louis Van Gaal, Pep Guardiola şi Vicente Del Bosque - au adus pe rând un omagiu carierei exemplare a mijlocaşului spaniol, care a debutat la nivel profesionist pentru FC Barcelona în 2002.

”Jocul continuă!”

”Este unul dintre foarte puţinii fotbalişti care a fost profesor înainte de a fi elev. El ştia deja totul”, a glumit Sacchi, înainte ca Van Gaal să continue să laude un jucător «care avea totul în cap» şi totul, în afară de o capacitate fizică medie. Talentul său înnăscut, dublat de o etică a muncii imensă, i-a permis să aibă un impact imediat la Barça, unde a adunat 674 de apariţii (57 de goluri) şi 32 de trofee - inclusiv patru ligi ale campionilor şi nouă campionate spaniole - înainte de a pleca la Vissel Kobe în Japonia în 2018. O ţară în care a petrecut cinci ani şi pe care a început să o iubească.

Jucător emblematic al marii Barça a lui Pep Guardiola, care a câştigat tripla în 2011, şi o întruchipare comună a „tiki taka” spaniol alături de Xavi, partenerul său de o viaţă, Iniesta a fost, de asemenea, una dintre figurile-cheie ale dominaţiei La Roja la începutul anilor 2010. Dublu campion european în 2008 şi 2012, el a fost singurul marcator al victoriei cu 1-0 a Spaniei în faţa Olandei în finala Cupei Mondiale din 2010.

El a fost desemnat omul meciului în acea zi, iar în acelaşi an a fost al doilea în clasamentul Balonului de Aur în faţa coechipierului său de la club, Lionel Messi.

Un om al constanţei, Iniesta a depăşit pragul simbolic de 1 000 de apariţii în carieră (1 005 pentru 101 goluri şi 172 de pase decisive) graţie unui ultim stagiu de un an în Emiratele Arabe Unite. Deşi avea o opţiune pentru al doilea an cu clubul Emirates, a decis că a venit timpul să deschidă un nou capitol în viaţa sa.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri