Daniel Niculae a fost ridicat de mascaţi şi dus la audieri, joi, 14 martie. Conform unor surse judiciare, preşedintele Rapidului are calitatea de suspect. Preşedintele Rapidului va fi cercetat în libertate într-un dosar care are la bază constituirea unui grup infracţional organizat.
La 11 zile distanţă, au fost publicate stenogramele care arătau că Daniel Niculae şi ”Bocciu” au purtat o discuţie telefonică ce a fost interceptată. Se pare că oficialul giuleştenilor i-a dat asigurări liderului suporterilor că centralul şi-a dat acordul pentru folosirea materialelor pirotehnice înainte de meci.
Citește și
Dacă va fi găsit vinovat că a luat legătura cu reprezentanţii unei echipe înainte de meci (n.r. în afara şedinţei tehnice), Colţescu ar putea fi suspendat din calitatea de arbitru, conform Regulamentul de Organizare şi Desfăşurare a Activităţii Arbitrilor de Fotbal.
Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a emis vineri, 26 aprilie 2024, un comunicat prin care transmite începerea urmăririi penale a lui Daniel Niculae, care poate risca pedeapsa maximă.
Conducerea Rapidului ar fi luat deja decizia! Daniel Niculae, OUT din Giuleşti?
Fostul acţionar de la Rapid, Nicolae Cristescu, a rămas în anturajul clubului din Giuleşi şi a lansat bomba momentului în fotbalul românesc. Dan Şucu, alături de conducerea Rapidului ar fi luat deja decizia de a-l da afară pe Daniel Niculae. O altă variantă de luat în calcul ar fi punerea acestuia în funcţia de director sportiv.
„Îmi pare rău, e o acuzaţie extrem de gravă, dacă se confirmă, nu mai e nimic de făcut. Din ce ştiu, nu se mai poate să rămână în club, ar pune clubul într-o imagine proastă, ar defavoriza imaginea.” , a declarat Nicolae Cristescu, conform GSP.
Daniel Niculae ar putea primi ani buni de închisoare
vocatul Adrian Cuculis a vorbit despre despre cazul lui Daniel Niculae şi a dezvăluit că preşedintele Rapidului ar putea primi pedeapsa maximă.
„Orice fel de urmărire penală presupune mai multe etape. Există o urmărire penală in rem, presupune o urmărire penală asupra faptei. Dacă Parchetul constată că într-adevăr fapta respectivă a fost săvârşită, trebuie să identifice şi cine a săvârşit-o şi atunci începe urmărirea penală in personam.
Ulterior, dacă ai ajuns să fii urmărit in personam şi să dobândeşti calitatea de suspect şi se adună suficiente probe că tu ai fi săvârşit fapta respectivă, există urmărirea penală a inculpatului şi în cele din urmă trimiterea lui în judecată. (...)
Da, orice persoană publică care a ajuns în faţa justiţiei a fost tratată mult mai asupru decât oricare altă persoană, iar în momentul în care vorbim şi despre o posibilă vinovăţie, pedeapsa de regulă este îndreptată către un mediu spre maximum, în condiţiile în care trebuie să fie dat un exemplu că aşa nu.
Eşti persoană publică, îţi asumi nişte lucruri, nu încalci legea. Atunci când o faci, eşti dat cu titlu de exemplu, este o practică universală în Uniunea Europeană, nu vorbim despre o chestiune izolată. Atunci când eşti persoană publică, atunci când apari la televizor, nu ai voie să greşeşti. Uitaţi-vă ce se întâmplă cu funcţionarii publici care primesc mită, sunt condamnaţi cu pedepse exemplare, sau poliţiştii, magistraţii, avocaţii”, a spus avocatul Adrian Călin Cuculis la Digi Sport.