Ultima oră
„E OUT!”. Elias Charalambous a dezvăluit situaţia jucătorilor accidentaţi de la FCSB cu o zi înaintea meciului cu Petrolul „E OUT!”. Elias Charalambous a dezvăluit situaţia jucătorilor accidentaţi de la FCSB cu o zi înaintea meciului cu Petrolul
Ultimă oră! Starul lui Liverpool cumpără fosta echipă a lui Ciprian Tătăruşanu

Ultimă oră! Starul lui Liverpool cumpără fosta echipă a lui Ciprian Tătăruşanu
Gigi Becali a ordonat, Charalambous şi Pintilii au executat! Cum va arăta primul 11 al FCSB-ului în partida cu Petrolul Gigi Becali a ordonat, Charalambous şi Pintilii au executat! Cum va arăta primul 11 al FCSB-ului în partida cu Petrolul
Breaking News! Mircea Lucescu a anunţat lista stranierilor pentru partidele cu Lituania şi Cipru! Coşmarul lui MM Stoica, în atacul României

Breaking News! Mircea Lucescu a anunţat lista stranierilor pentru partidele cu Lituania şi Cipru! Coşmarul lui MM Stoica, în atacul României
Ovidiu Haţegan în locul lui Vassaras la şefia CCA? „Ar fi o realizare pentru arbitrajul românesc” Ovidiu Haţegan în locul lui Vassaras la şefia CCA? „Ar fi o realizare pentru arbitrajul românesc”
”Am crezut că are onoare şi nu merge la FCSB!”. Patronul lui Sepsi, discurs manifest la adresa lui Ştefănescu. Povestea din spatele transferului făcut de Becali
”Am crezut că are onoare şi nu merge la FCSB!”. Patronul lui Sepsi, discurs manifest la adresa lui Ştefănescu. Povestea din spatele transferului făcut de Becali

Belgia - Slovacia 0-1. Surpriză în grupa României! Rezultat perfect pentru noi

EURO 2024 Publicat de Daian Cutu pe 17 iun 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/40226/21632031/2/profimedia-0882402936.jpg

Echipa naţională a Slovaciei a învins luni, la Frankfurt am Main, scor 1-0, echipa naţională a Belgiei, în cadrul grupei E a turneului final Euro 2024, din care face parte şi România.

A fost ziua outsiderilor în grupa E! La Frankfurt am Main, portarul slovac Dubravka a intervenit în minutul 3, în faţa lui Lukaku, dar în minutul 7 Ivan Schranz a deschis scorul. Kucka a şutat din careu, portarul belgian Casteels a respins şi Schranz a trimis în plasă. Slovacia conducea cu 1-0, însă belgienii au recăpătat treptat conducerea meciului, fără să reuşească sa înscrie. Haraslin a ratat pentru slovaci în minutul 40, când Casteels a intervenit excelent.

Belgienii au înscris prin Lukaku, în minutul 56, dar golul a fost anulat de VAR, pentru o poziţie de ofsaid la atacantul diavolilor roşii. După numai şase minute, Hancko a respins de pe linia porţii şutul lui Bakayoko, dar s-a lovit de genunchiul coechipierului său, Vavro, şi a fost KO pentru scurtă vreme, perioadă în care jocul a fost întrerupt. Insistenţa belgienilor a părut că fost însă răsplătită de golul lui Lukaku, în minutul 86.

VAR-ul a decis însă să nu valideze golul demonstrând că Openda a atins balonul cu mâna înainte de a-l pasa lui Lukaku. În minutul 90+2 Dubravka a intervenit în faţa lui Openda şi Slovacia a învins Belgia cu 1-0.

Belgienii vor înfrunta România în meciul următor, la Koln, sâmbătă, 22 iunie. În clasamentul grupei E conduce România, cu 3 puncte (golaveraj 3-0), urmată de Slovacia – 3 puncte (golaveraj 1-0), Belgia e pe trei, iar Ucraina pe 4, ambele cu nici un punct.

 

LIVE TEXT | Belgia - Slovacia 0-1 (Schranz 7). Echipele de start:

 

  • Belgia: Casteels - Castagne, Debast, Faes, Carrasco - Mangala, Onana - Doku, De Bruyne, Trossard - Lukaku
  • Slovacia: Dubravka - Pekarik, Vavro, Skriniar, Hancko - Kucka, Lobotka, Duda - Schranz, Bozenik, Haraslin

Minutul 90+8: Final de meci! Slovacia bate cu 1-0.

Minutul 86: Openda trimite o centrare impecabilă pentru Lukaku, care marchează din careu. Golul este anulat pentru henţ!

Minutul 56: Onana recentrează în careu mic, iar Lukaku îndeplineşte o formalitate cu aproape toată poarta liberă. Reuşita e anulată pentru offside.

Minutl 45+2: Pauză! Slovacia conduce cu 1-0.

Minutul 41: Lukaku este găsit perfect în careu, dar atacantul belgian se încurcă în minge şi nu prinde cadrul porţii.

Minutul 40: Haraslin reia din voleu. Casteels scoate spectaculos la execuţia din careu.

Minutul 7: GOL Slovacia! Schranz dă lovitura în startul partidei! Totul a pornit de la o serie de gafe ale belgienilor.

Minutul 1: A început partida!

------------------------------------------

Cele două combatante au făcut spectacol în ultimele meciuri de pregătire. Slovacia s-a impus în ambele partide cu acelaşi scor, 4-0, în faţa reprezentativei din San Marino şi a Ţării Galilor.

Belgia a câştigat şi ea ultimele două amicale fără să primească gol, 2-0 cu Muntenegru şi 3-0 cu Luxemburg.

Belgia se află la al treilea Campionat European consecutiv, iar la precedentele două a ajuns până în sferturi.

De cealaltă parte, Slovacia este şi ea prezentă la al treilea EURO consecutiv. În 2016, rivala noastră din Germania a ajuns până în optimi, iar în 2020 nu a trecut de faza grupelor.

mail-share icon Email
viewscnt

EURO 2024

Ultimele articole Toate articolele