Ultima oră
Alina Peşu va arbitra în preliminariile UEFA Women’s Champions League Alina Peşu va arbitra în preliminariile UEFA Women’s Champions League
Întrebat despre comportamentul lui Louis Munteanu de la meciul cu FCSB, Dan Petrescu a răspuns. "Să fie decent" Întrebat despre comportamentul lui Louis Munteanu de la meciul cu FCSB, Dan Petrescu a răspuns. "Să fie decent"
Neil Lennon a semnat Neil Lennon a semnat
Andrei Raţiu, pe radarul unei echipe importante din La Liga Andrei Raţiu, pe radarul unei echipe importante din La Liga
Mihai Călin, Nicoleta Hâncu, Adrian Văncică, Andrei Miercure, Emilia Dobrin şi Iulian Postelnicu - protagoniştii filmului „Anul Nou care n-a fost”! Echipa filmului a fost sărbătorită la Cinema City VIP ParkLake Mihai Călin, Nicoleta Hâncu, Adrian Văncică, Andrei Miercure, Emilia Dobrin şi Iulian Postelnicu - protagoniştii filmului „Anul Nou care n-a fost”! Echipa filmului a fost sărbătorită la Cinema City VIP ParkLake
Ovidiu Haţegan, delegat în prima rundă a Cupei Intercontinentale FIFA 2024 Ovidiu Haţegan, delegat în prima rundă a Cupei Intercontinentale FIFA 2024

Barcelona e supercampioana Spaniei! Primul trofeu pentru Xavi după o lecţie de fotbal, 3-1 cu rivala Real Madrid

Fotbal Internațional Publicat pe 15 ian 2023
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/20983433/1/wl.jpg


FC Barcelona a câştigat, duminică seară, a 14-a Supercupă a Spaniei din istorie. Catalanii au învins rivala Real Madrid, scor 3-1, în finala jucată în oraşul saudit Riyadh. Gavi, Lewandowski şi Pedri i-au adus primul trofeu lui Xavi în postura de antrenor al clubului blaugrana.
 
"King Fahd International Stadium" din capitala Arabiei Saudite s-a umplut până la refuz pentru primul El Clasico al sezonului, iar începutul de meci avea să funcţioneze ca un trailer pentru restul meciului. După doar 13 minute, Courtois a fost nevoit să se întindă la maximum pentru a respinge în bară şutul lui Lewandowski, iar Balde nu a putut concretiza din apropiere. În minutul 33, starul polonez a trecut în rolul de servant, a văzut un culoar pentru a-i pasa lui Gavi, iar puştiul spaniol a deschis scorul după o preluare bună şi o finalizare la colţul lung. Şi nu doar atât: Gavi a devenit cel mai tânăr marcator din istoria finalelor Supercupei Spaniei, dar şi al doilea cel mai tânăr jucător care punctează pentru Barcelona în poarta marelui duşman din Madrid.
 
Inexactă în defensivă, cu un mijloc lent şi un Benzema izolat între fundaşii lui Xavi, Realul a părut doar o umbră a echipei care domina fotbalul european, iar golul de 2-0 a venit logic. Şi cum nu se poate mai prost pentru Don Carlo Ancelotti! În minutul 45, Gavi a trecut "la butoane", l-a găsit perfect pe Lewandowski, iar golgheterul şi-a făcut treaba, a pus latul din apropiere şi a modificat tabela în 2-0. Delir printre fanii saudiţi ai Barcelonei!
 
Pus sub presiune, strategul italian a considerat că Rodrygo ar fi mai util decât Camavinga în partea a doua, dar schimbarea sa ofensivă nu a avut absolut niciun efect. Barcelona şi-a văzut de joc, a ştiut să absoarbă presiunea Realului, iar Dembele şi Lewandowski au ratat ocaziile desprinderii. Nu a mai făcut-o şi Pedri, cel care, în minutul 69, a apărut perfect la o nouă pasă decisivă a "geamănului" Gavi şi a înscris din apropiere pentru 3-0. Sec, fără comentarii, fără polemici!
 
Cum Real a avut nevoie de peste 70 de minute pentru primul şut pe poarta lui Ter Stegen, tehnicii jucători ai Barcelonei au simţit momentul superiorităţii, au ţinut de minge şi au legat pase la nesfârşit pentru un final liniştit, tulburat doar de golul întâmplător marcat de Karim Benzema în al treilea minut de prelungiri. Barcelona - Real s-a terminat 3-1, o lecţie pe care Xavi a predat-o de la A la Z pentru a ridica deasupra capului primul trofeu alături de noua generaţie de pe Camp Nou.
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri