În ziua de azi tot mai mulţi oameni îşi doresc să îşi cultive ei legumele, în acest fel dobândind mai mult control asupra calităţii lor. Din cauza creşterii populaţiei şi a dorinţei de profit tot mai mare, o mare parte din hrana din comerţ este umplută cu tot felul de chimicale pentru a maximiza profitul, chiar dacă acest lucru este în detrimentul consumatorilor. Dacă ai posibilitatea este mult mai sănătos să începi tu să cultivi fructe şi legume.
Iată 3 sfaturi utile de care să ţii cont dacă vrei să începi să îţi cultivi singur hrana
1. Investeşte într-un sistem de irigaţii
Citește și
Apa este esenţială pentru a avea o recoltă bună, iar în prezent, omenirea se confruntă cu tot mai multe perioade de secetă. Din această cauză un sistem de irigaţii a devenit o necesitate în prezent. Pentru a alimenta un sistem de irigaţii ai nevoie de o sursă de apă, cum ar fi o fântână sau un puţ. Desigur, dacă există o reţea de apă publică în zonă, poţi racorda sistemul de irigaţii la această reţea, însă va fi mai scump decât dacă alegi să utilizezi apa dintr-o fântână. Ai putea şi să creezi un sistem de colectare a apei de ploaie. Pentru a transporta această apă la culturile tale vei avea nevoie de o pompă care să ducă apa către aspersoare. Totodată, este util să foloseşti şi un variator de turaţie pentru pompe, pe care îl poţi achiziţiona de pe shop-einstal.ro. Principalele avantaje ale utilizării unui variator de turaţie sunt un consum redus de energie, controlul precis al vitezei, reducerea şocurilor mecanice şi creşterea duratei de viaţă a motorului.
2. Utilizează tehnologii moderne
Chiar dacă agricultura rămâne o ocupaţie dificilă, datorită progresului tehnologic lucrurile s-au uşurat mult. În trecut, totul presupunea un efort fizic imens, de la aratul pământului, până la semănat şi cules. Din fericire în prezent multe dintre procesele ce altădată necesitau efort fizic au fost automatizate. Desigur, nu trebuie să îţi cumperi tu toate utilajele, poţi găsi oameni pe care să îi plăteşti să îţi facă treaba. Unele dintre cele mai importante utilaje sunt tractorul, plugul, semănătoarea şi combina. În prezent, toate aceste procese care în trecut îţi consumau mult timp şi energie se pot face mult mai facil. Desigur, depinde de cât de mare este pământul ce îţi doreşti să îl cultivi, dar dacă ai posibilitatea, utilizează tehnologiile moderne.
3. Citeşte şi învaţă cât mai mult despre plantele pe care le creşti
Dacă în trecut informaţia era mult mai greu de găsit, acum oamenii au acces la foarte multă informaţie în orice moment, datorită internetului. Pentru a avea succes în orice domeniu, educaţia este în prim-plan. Agricultura nu face excepţie. Citeşte şi învaţă cât mai mult despre plantele pe care îţi doreşti să le creşti. Intră pe forumuri şi vorbeşte şi cu alţi pasionaţi de agricultură, aşa poţi afla ce greşeli au făcut ei la început, iar tu poţi încerca să le eviţi. Învaţă şi din cărţi. Există atât de multă informaţie despre orice subiect şi este atât de uşor de accesat. Datorită acestui fapt te poţi pregăti mult mai bine şi şansele tale de succes vor fi mult mai mari.
Agricultura este lucrul ce a permis omenirii să se dezvolte atât de mult. Din momentul în care oamenii au avut control asupra hranei s-au putut concentra pe mult mai multe lucruri. În prezent este mult mai uşor să cultivi plante, având atât de multe informaţii la îndemână. Investeşte într-un sistem de irigaţii şi utilizează mijloace moderne pentru a te bucura de o recoltă bogată şi sănătoasă.
Sursă foto: unsplash.com
Articol susţinut de shop-einstal.ro.