Ultima oră
Giedrius Arlauskis a numit viitoarea campioană a Superligii Giedrius Arlauskis a numit viitoarea campioană a Superligii
Iuliana Demetrescu, delegată la un meci din Champions League Iuliana Demetrescu, delegată la un meci din Champions League
Peluza Nord de pe stadionul "Ion Oblemenco", închisă la meciul dintre Universitatea Craiova şi FC Botoşani Peluza Nord de pe stadionul "Ion Oblemenco", închisă la meciul dintre Universitatea Craiova şi FC Botoşani
Tom Brady a devenit acţionar minoritar la o echipă din NFL Tom Brady a devenit acţionar minoritar la o echipă din NFL
Monica Niculescu s-a calificat în sferturi la Osaka Monica Niculescu s-a calificat în sferturi la Osaka
Editorial Vlad Măcicăşan | Pancu şi gardul de metal Editorial Vlad Măcicăşan | Pancu şi gardul de metal

Daniel Pancu visează frumos înainte de EURO 2025! "Obiectivele mele sunt îndrăzneţe şi mari"

România U21 Publicat de Tudor Moisa astăzi, 09:35
mail-share icon Email

România U21 s-a calificat la Campionatul European din 2025. Reprezentativa pregătită de Daniel Pancu a învins naţionala de tineret a Elveţiei, scor 3-1, marţi seară, în Giuleşti.

 

 

//i0.1616.ro/media/581/3142/38208/21803207/1/romania-u21-elvetia-u21-preliminariile-uefa-euro-2025-15-10-2024-1.jpg

Imediat după fluierul final, Daniel Pancu a anunţat că este deja cu gândul la turneul final şi, de miercuri, va începe deja pregătirile.

De asemenea, selecţionerul naţionalei de tineret are mari speranţe înaintea Campionatului European şi a spus că obiectivul nu este doar ieşirea din grupe. La precedentele două turnee finale, România U21 s-a oprit în faza grupelor, iar la ediţia din 2019 a ajuns până în semifinale.

"A fost exact cum ne aşteptam. Ultimul meci, cel mai greu, cel mai important. Jocul cu Elveţia a fost cireaşa de pe tort. Am meritat să câştigăm această grupă. 

Fotbalul îţi întoarce nereuşitele. Eu am ratat nişte calificări cu echipa naţională şi, uşor, uşor încep să mi se întoarcă din postura de selecţioner. Sper să fie doar prima realizare de genul acesta şi fotbalul să-mi ofere satisfacţii pe care nu le-am avut ca jucător.

Toate lumea a fost on fire. Chiar evit să mai fac remarci individuale. Doar în Finlanda am fost cumva... sunt jucători cu mare personalitate. 

Louis Munteanu e un jucător care este, încă, puţin întârziat. În mod normal ar fi trebuit să fie la prima echipă, din punctul meu de vedere. Dar cred că de acum încolo va dispărea de la noi, nu ştiu ce planuri are nea Mircea. 

Sunt momente minunate, pe care le merităm. Să ne bucurăm. De mâine începem să pregătim EURO 2025. Vă spun de pe acum că obiectivele mele sunt îndrăzneţe şi mari. Nu e doar ieşitul din grupe", a declarat Daniel Pancu, conform sport.ro.

Daniel Pancu ar putea rata Campionatul European

În minutul 27, la scorul de 1-0 pentru "tricolorii mici", Louis Munteanu a fost faultat foarte dur, moment în care arbitrul i-a acordat jucătorului elveţian doar cartonaşul galben.

Când a văzut decizia, Daniel Pancu a intrat pe teren şi s-a dus glonţ sper arbitru. Selecţionerul reprezentativei de tineret nu s-a rezumat doar la a îl certa pe central şi a vrut să îl lovească, dar arbitrul s-a ferit. Între timp, Akdag se lupta să îl ţină în frâu pe Daniel Pancu.

În mod evident, Daniel Pancu a fost eliminat, iar Blănuţă, aflat pe bancă, a avut aceeaşi soartă. Atacantul Universităţii Cluj a fost implicat şi el în altercaţie. De asemenea, centralul şi-a schimbat decizia iniţială şi Jaquez, fotbalistul elveţian care l-a faultat pe Louis Munteanu, a fost eliminat.

În urma acestui episod Daniel Pancu va primi cu siguranţă două meciuri de suspendare, dar având în vedere gravitatea acţiunii sale s-ar putea să fie suspendat pentru trei partide, astfel că ar rata faza grupelor de la EURO U21.

Selecţionerul ar urma să revină pentru următoarele meciuri, dacă naţionala U21 se va califica în faza următoare.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

România U21

Ultimele articole Toate articolele