Ultima oră
Turcii s-au săturat de Denis Drăguş: ”Zero pase lungi, zero pase si zero pase-cheie. A afectat echipa!”

Turcii s-au săturat de Denis Drăguş: ”Zero pase lungi, zero pase si zero pase-cheie. A afectat echipa!”
Ce lovitură încasează Real Madrid! Kylian Mbappe s-a accidentat şi e OUT! Cât va lipsi superstarul francez Ce lovitură încasează Real Madrid! Kylian Mbappe s-a accidentat şi e OUT! Cât va lipsi superstarul francez
Editorial Vlad Măcicăşan | Să-l "răstignim" pe Dorinel! Editorial Vlad Măcicăşan | Să-l "răstignim" pe Dorinel!
Ultimă oră! Anunţul care a lăsat mască toată lumea fotbalului! Legenda lui Real Madrid s-a retras: ”Nu aş schimba nimic!”

Ultimă oră! Anunţul care a lăsat mască toată lumea fotbalului! Legenda lui Real Madrid s-a retras: ”Nu aş schimba nimic!”
MM Stoica nu s-a putut abţine după ce a văzut adversarii FCSB-ului din Cupa României: ”Cum să joci cu Dinamo şi cu Borcea!

MM Stoica nu s-a putut abţine după ce a văzut adversarii FCSB-ului din Cupa României: ”Cum să joci cu Dinamo şi cu Borcea!
Preşedintele Unirii Slobozia a dat cărţile pe faţă după ce echipa sa a jucat pe teren propriu în faţa unui stadion plin de rapidişti: „Noi n-am ştiut” | VIDEO EXCLUSIV Preşedintele Unirii Slobozia a dat cărţile pe faţă după ce echipa sa a jucat pe teren propriu în faţa unui stadion plin de rapidişti: „Noi n-am ştiut” | VIDEO EXCLUSIV

SPECIAL | Ale noastre amintiri istorice! Ultima dată când ne-am luat la trântă cu englezii

Retro Sport Publicat de Tudor Moisa pe 18 aug 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/40026/21287651/2/753954-astra-west-ham.jpg

Coşmarul celor de la West Ham nu este nici Manchester City, nici Liverpool si nici altă echipă de top din Premier League. Echipa care le-a produs cele mai negre amintiri este nimeni alta decât Astra Giurgiu. Pentru doi ani consecutivi, giurgiuvenii i-au eliminat pe "ciocănari" în preliminariile Europa League.

Prima dată se întâmpla în 2015, iar pe 18 august 2016, în urmă cu exact 7 ani, englezii plecau din nou fără victorie din România. În 2015 a fost 2-2 la Giurgiu, iar Astra a câştigat cu 2-1 în Anglia.

Nici peste un an englezii nu au reuşit mai mult decât un egal în România. Scorul partidei tur din play-off-ul Europa League, de la Giurgiu, a fost 1-1. Rezultatul din 2016 este mult mai impresionant pentru că, de data aceasta, londonezii ştiau la ce să se aştepte.

West Ham a început tare partida şi a dominat copios prima repriză. Primul gol al partidei a venit în minutul 45, atunci când Noble a transformat un penalti. Cel care a dat lovitura a fost Denis Alibec. În minutul 83, atacantul a restabilit egalitatea din pasa lui Teixeira.

Scorul a fost unul istoric, pentru al treilea meci la rând, Astra nu pierdea împotriva lui West Ham. Dar mai spectaculos a fost curajul arătat de echipa antrenată de Marius Şumudică. În repriza secundă, Astra a avut 58% posesie, iar scorul la ocazii de gol şi şuturi pe poartă a fost de 9-3, respectiv 5-1.

Chiar dacă au trecut doar 7 ani, acele vremuri par foarte îndepărtate. Cel mai simplu mod prin care putem să ne dăm seama este să ne uităm la meciurile dintre West Ham şi FCSB de acum un an. 

West Ham nu mai este la fel de puternică ca atunci, dar diferenţa dintre fotbalul englez şi cel românesc a fost, în urmă cu un an, mai mare ca niciodată.

Astra Giurgiu:

Lung Jr. - Vangjeli (Alibec 58), Alves, Fabricio, Morais - Săpunaru, Lovin - Ioniţă II (Florea 85), Seto, Teixeira (Balaure 90+4) - Niculae.

Antrenor: Marius Şumudică.

West Ham:

Randolph - Byram, Oxford, Ogbonna, Burke - Obiang, Noble - Antonio, Valencia (Carroll 62), Tore (Browne 75) - Jonathan Calleri (Collins 63).

Antrenor: Slaven Bilic.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Retro Sport

Ultimele articole Toate articolele