Ultima oră
Mircea Rednic o nouă lovitură la UTA Arad! Atacantul adus pentru a rupe plasele echipelor din Superligă

Mircea Rednic o nouă lovitură la UTA Arad! Atacantul adus pentru a rupe plasele echipelor din Superligă
Monica Niculescu şi Cristina Bucsa, calificate în turul doi la dublu, la Wuhan Open Monica Niculescu şi Cristina Bucsa, calificate în turul doi la dublu, la Wuhan Open
Vinovaţii de la Rapid! „Au greşit total, habar n-au! Îşi bat joc de banii lui Şucu!” Vinovaţii de la Rapid! „Au greşit total, habar n-au! Îşi bat joc de banii lui Şucu!”
Mai mulţi foşti şi actuali fotbalişti importanţi, înşelaţi de Nordis! Mai mulţi foşti şi actuali fotbalişti importanţi, înşelaţi de Nordis!
Dan Şucu, decizie finală! Cât timp va mai avea răbdare cu Marius Şumudică Dan Şucu, decizie finală! Cât timp va mai avea răbdare cu Marius Şumudică
Un fotbalist italian, suspendat pentru rasism Un fotbalist italian, suspendat pentru rasism

VIDEO | Petrolul - FCU Craiova 4-3. Oltenii, aproape de o remontada de senzaţie

Superliga Publicat de Daian Cutu pe 18 aug 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/21284157/1/petrolul-ploiesti-fc-u-craiova-superliga-superbet-18-12-2022.jpg

Petrolul Ploieşti a învins pe teren propriu, scor 4-3, formaţia FCU Craiova, într-un meci contând pentru etapa a şasea din Superligă.

Irobiso a deschis scorul pentru gazde la Ploieşti, chiar în minutul 4, din pasa lui Jair. În minutul 13 a marcat şi Jair, după o centrare a lui Grozav, şi scorul era 2-0 pentru Petrolul. Oltenii au echilibrat meciul şi au reuşit să reducă din diferenţă în minutul 35, prin Van Durmen, care  reluat în plasă o minge respinsă de Zima, la şutul lui Sidibe. Petrolul a majorat scorul în minutul 60, când Hanca şi Jair au conlucrat, ultimul oferindu-i lui Irobiso o pasă în faţa porţii, pe care nigerianul a transformat-o în gol pentru 3-1. După numai trei minute a înscris şi Seto, însă golul a fost anulat din camera VAR, pentru fault la portar. Ploieştenii au făcut totuşi 4-1, după reuşita lui Alexandru Musi, din minutul 75 şi meciul părea jucat.

Oaspeţii au marcat însă în minutul 81, când Bauza i-a pasat lui Chiţu şi acesta a înscris, iar în minutul 83 Grozav l-a faultat pe Blidar în careu şi, după intervenţia VAR, arbitrul Horaţiu Feşnic a acordat penalti pentru craioveni. A transformat Juan Bauza în minutul 85 şi finalul a fost cu emoţii pentru ambele formaţi, dar nu s-a mai înscris şi scorul a rămas 4-3 pentru ploieşteni.

Petrolul Ploieşti are 11 puncte şi se află, deocamdată, pe locul 3 în clasament, în timp ce FCU Craiova, cu 6 puncte, este pe poziţia a noua.

VIDEO | Petrolul - FCU Craiova 4-3 (Irobiso 4, 60, Jair 12, Musi 75 / Van Durmen 34, Chiţu 80, Bauza 85-penalty), în direct pe Prima Sport 2! Echipele de start:

  • Petrolul: 38. Zima - 74. Papp, 3. Meijers, 5. Ţicu - 44. Dumitriu, 20. Hanca, 11. Seto, 8. Jair, 99. Musi - 9. Irobiso, 7. Grozav
  • FCU Craiova: 31. R. Popa - 18. Compagnucci, 4. Lacroix, 14. Henriques, 16. Mascarenhas - 77. Asamoah, 8. Dr. Albu - 51. Sidibe, 10. Bauza, 30. Van Durmen - 11. A. Chiţu

 

Minutul 84: GOL FCU Craiova! Grozav îl calcă în careu pe noul intrat Blidar, iar centralul dictează penalty. Bauza transformă de la punctul cu var.

Minutul 80: GOL FCU Craiova! Bauza se descurcă excelent în flanc şi scoate la Chiţu, care demarcat reia din 4 metri.

Minutul 75: GOL Petrolul! Zima degajează lung până la Petrovic, care reia cu capul de lângă Asamoah. Mingea ajunge la Musi, care îl învinge pe portarul Popa.

Minutul 64: Popa nu reuşeşte să prindă o minge venită din corner, iar Seto reia cu spatele din cădere printr-o mulţime de jucători. Reuşita este anulată pentru fault la portar.

Minutul 60: GOL Petrolul! Hanca pasează din prima la Jair, care trimit pentru Irobiso, ce face ”dubla” cu un şut din 10 metri.

Minutul 45+2: Pauză! Petrolul conduce cu 2-1.

Minutul 34: GOL FCU Craiova! Sidibe şutează, iar Zime respinge până la Van Durmen, care reia în poartă.

Minutul 12: GOL Petrolul! Gicu Grozav preia o pasă lungă şi scoate în interiorul careului la Jair, care îndeplineşte o simplă formalitate.

Minutul 4: GOL Petrolul! Jair îl lansează perfect pe Irobiso, care trimite printre picioarele lui Popa.

Minutul 1: Şansă mare pentru gazde în primele secunde.

Minutul 1: A început partida!

----------------------------------

Ploieştenii au oferit surpriza etapei precedente, atunci când au învins, în deplasare, Rapid-ul, cu scorul de 0-2.

Oltenii au câştigat fără emoţii contra FC Voluntari, scor 3-1, asta după.

În primele trei etape, cele două adversare nu au avut nicio victorie, dar în etapele 4 şi 5, acestea au obţinut maximul de puncte.

Sezonul trecut, Petrolul şi FCU Craiova s-au întâlnit de patru ori. În Cupa României, în faza grupelor, scorul a fost 0-1 pentru olteni. Ploieştenii au câştigat de două ori pe terenul Craiovei, în sezonul regular şi în play-out. În cealaltă partidă din sezon, scorul a fost 1-1.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele