Ultima oră
Dublă Ferrari la GP-ul Statelor Unite. Max Verstappen a profitat de penalizarea lui Lando Norris Dublă Ferrari la GP-ul Statelor Unite. Max Verstappen a profitat de penalizarea lui Lando Norris
VIDEO | FC Barcelona - FC Sevilla 5-1. Un nou recital catalan în La Liga VIDEO | FC Barcelona - FC Sevilla 5-1. Un nou recital catalan în La Liga
Basarab Panduru, nemilos cu Dinamo după derby: ”Tot meciul nu reuşeşti să dai un şut pe poartă!” | EXCLUSIV

Basarab Panduru, nemilos cu Dinamo după derby: ”Tot meciul nu reuşeşti să dai un şut pe poartă!” | EXCLUSIV
VIDEO | AS Roma - Inter Milano 0-1. Lautaro Martinez a devenit cel mai bun marcator non-italian din istoria ”nerazzurilor” VIDEO | AS Roma - Inter Milano 0-1. Lautaro Martinez a devenit cel mai bun marcator non-italian din istoria ”nerazzurilor”
Antrenorul lui Dinamo a făcut plecăciune în faţa FCSB-ului: ”A jucat atâtea meciuri în Europa, au acumulat experienţă!” | VIDEO

Antrenorul lui Dinamo a făcut plecăciune în faţa FCSB-ului: ”A jucat atâtea meciuri în Europa, au acumulat experienţă!” | VIDEO
A marcat ca Zlatan cu Dinamo şi i-a transmis un mesaj lui Mircea Lucescu: ”Avem goluri şi pentru Rangers, pentru toţi!” | VIDEO

A marcat ca Zlatan cu Dinamo şi i-a transmis un mesaj lui Mircea Lucescu: ”Avem goluri şi pentru Rangers, pentru toţi!” | VIDEO

VIDEO | Dinamo - FCSB 0-2. Campioana îşi răpune din nou rivala

Superliga Publicat de Daian Cutu ieri, 22:41
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/21807821/2/dinamo-bucuresti-fcsb-superliga-superbet-20-10-2024.jpg

 

 


FCSB a trecut în deplasare, scor 2-0, de Dinamo Bucureşti, în etapa a 13-a din Superligă.

Pe Arena Naţională, în faţa a 40.000 de spectatori, dinamoviştii au cerut penalti în minutul 23, după un duel între Raul Opruţ şi David Miculescu, dar arbitrul Marian Barbu nu a acordat nimic.

După numai trei minute FCSB a deschis scorul. Alexandru Băluţă a centrat, Golubovic a respins, Olaru a retrimis cu capul în centrul careului de unde Bîrligea a reluat spectaculos în gol. A venit apoi rândul lui Olaru să solicite penalti, în minutul 33, după un duel cu Olsen, însă după verificarea VAR nu s-a acordat lovitură de pedeapsă. Golubovic a scos şutul lui Miculescu în minutul 45+3 şi la pauză oaspeţii au intrat cu un gol avans. Hakim Abdallah a cerut şi el penalti, în minutul 70, pentru duelul cu Radunovic, dar Barbu nu a acordat nici acum 11 metri.

Partea secundă a avut ritm, FCSB a controlat ostilităţile, dar golul a venit abia în minutul 90+3, când a înscris Alexandru Musi, în urma unei faze excelente. Elevii lui Charalambous s-au impus cu 2-0 şi, în clasament, FCSB a ajuns pe locul 5, cu 19 puncte, în timp ce Dinamo se află pe 7, cu 18 puncte.

VIDEO | Dinamo - FCSB 0-2 (Bîrligea 26, Musi 90+3), în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Echipele de start:

  • Dinamo: Golubovic - Sivis, K. Boateng, Homawoo, Opruţ - Olsen, Gnahore, Cîrjan - Milanov, Selmani, Politic (cpt.)
  • FCSB: Târnovanu - V. Creţu, M. Popescu, Dawa, Radunovic - Miculescu, Şut, Olaru (cpt.) - Băluţă, Bîrligea, Oct. Popescu

Minutul 90+7: Final de meci! FCSB bate cu 2-0.

Minutul 90+3: GOL FCSB! Musi reia din întoarce din 7 metri.

Minutul 90+1: Ştefănescu bate o lovitură liberă de la 20 de metri pe lângă.

Minutul 52: Opruţ trimite cu capul din 5 metri peste poartă.

Minutul 45+5: Pauză! FCSB conduce cu 1-0.

Minutul 45+2: Miculescu primeşte o pasă pese linii, dar Golubovic intervine excelent

Minutul 26: GOL FCSB! Bîrligea primeşte de la Olaru şi reia acrobatic din ”foarfecă.

Minutul 10: Selmani trimite de la 22 de metri peste poartă.

Minutul 1: A început partida!

-------------------------------------------

Dinamo are un sezon neaşteptat de bun în Superliga şi se află pe locul 6 în clasament, la 2 „lungimi” de rivala FCSB. „Câinii” vin după egalul cu Farul din runda trecută, scor 1-1, şi sunt neînvinşi de 4 etape.

De cealaltă parte FCSB vine după victoria 3-2 de acasă, cu Gloria Buzău şi a reuşit să redreseze situaţia în campionat, după un start slab de sezon. „Roş-albaştrii” se află pe locul 8 în Superliga înaintea derby-ului cu Dinamo şi sunt neînvinşi în campionat de 5 meciuri.

Dinamo-FCSB sau ,,Eternul derby" a ajuns la un nou episod. Este meciul în care locurile din clasament, problemele de lot sau din oricare alte motive sunt trecute în plan secund, jucătorii fiind obligaţi de trecutul celor două echipe şi de fani să se autodepăşească. Aşa s-a întâmplat de fiecare dată, şi, cu siguranţă, atât roş-albii, cât şi roş-albaştrii vor căuta victoria, gustul succesului în „Clasicul României" fiind fără egal pentru cei ataşaţi de culorile acestor uriaşe cluburi. Interesul stârnit de-a lungul deceniilor de confruntarea granzilor bucureşteni a depăşit graniţele ţării, duelul fiind inclus de site-urile de specialitate printre cele mai atractive derby-uri din Europa.

Şapte informaţii din istoria recentă a disputelor Dinamo-FCSB:

9 august 2015, FCSB - Dinamo 0-0: a fost singura remiză albă consemnată în precedentele 52 de confruntări din campionat. Mai mult, media de goluri all-time (toate competiţiile) este una formidabilă - 2,84 goluri / meci.

Ultimul succes reuşit de dinamovişti pe prima scenă: 16 februarie 2020, Dinamo - FCSB 2-1.

12 septembrie 2021, FCSB - Dinamo 6-0 (marcatori Cl. Keşeru, Oct. Popescu, P. Vinicius, A. Cordea, V. Gheorghe, A. Miron), cea mai severă înfrângere suferită de roş-albi în cele 75 de sezoane strânse în principala competiţie internă.

Cea mai recentă dispută directă din SuperLiga României: 26 noiembrie 2023, Dinamo - FCSB 0-1, gol înscris de Florinel Coman. A fost al şaselea succes consecutiv reuşit roş-albaştri în campionat, fiind şi cea mai lungă serie cu victorii în derby-urile de pe prima scenă din istoria celor de la FCSB.

Harlem Gnohere este singurul jucător străin din istoria derby-ului care a marcat pentru ambele echipe în SuperLigă (13 meciuri, 6 jocuri / 2 goluri Dinamo, 7 jocuri / 1 gol FCSB).

Câte opt prezenţe în ,,Clasicul României" au strâns pentru Dinamo actualii ,,roş-albaştri" Daniel Popa şi Mihai Popescu, fix câte derby-uri au împreună toţi jucătorii din lotul roş-albilor.

„Arena Naţională", stadion inaugurat în 2011, va găzdui cel de-al 28-lea duel dintre cele două în toate competiţiile, cei mai mulţi spectatori înregistrându-se pe 17 mai 2012, 49.759 spectatori, în FCSB - Dinamo 3-2.

10 statistici din sezonul curent:

Dinamo este neînvinsă în precedentele 12 meciuri jucate în campionat pe teren propriu, interval în care a înregistrat acasă nouă victorii şi trei remize.

25 august 2024, FC Hermannstadt - FCSB 2-0: a fost ultima înfrângere suferită într-un meci oficial de trupa antrenată de Elias Charalambous. Au urmat şase succese şi două rezultate de egalitate.

Dinamo a încheiat etapa anterioară cu cel mai bun atac, 21 de goluri marcate (la egalitate cu CFR), dintre care 13 până la pauză.

Şapte goluri din faze fixe a marcat FCSB, dintre care patru în urma unor lovituri libere.

Dinamo a primit cel puţin un gol în 11 dintre cele 12 partide. De partea cealaltă, oaspeţii din acest joc au două meciuri fără gol încasat.

Cu şase goluri şi patru pase decisive, Astrit Selmani este jucătorul din SuperLigă cu cele mai multe contribuţii ofensive în sezonul curent.

Antrenorii Zeljko Kopic (34 jocuri în SuperLigă) şi Elias Charalambous (60 meciuri în campionat) se vor afla faţă-n faţă pentru întâia oară.

24 de jucători au bifat cel puţin o prezenţă pentru Dinamo în campionatul curent, dintre care opt au debutat pe prima scenă din România.

Dinamo este echipa pentru care jucătorii autohtoni eligibili U 21 au strâns cele mai multe minute în acest sezon - 2.314.

FCSB s-a bazat în cele 11 jocuri din ediţia în curs pe 29 de fotbalişti, 18 dintre ei având fiecare peste 100 de meciuri în Superligă.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele