Ultima oră
Franţa elimină Portugalia lui Cristiano Ronaldo la penalty-uri! ”Les Bleues” îşi iau revanşa pentru finala din 2016 Franţa elimină Portugalia lui Cristiano Ronaldo la penalty-uri! ”Les Bleues” îşi iau revanşa pentru finala din 2016
Mijlocaşul Toni Kroos a jucat ultimul meci al carierei Mijlocaşul Toni Kroos a jucat ultimul meci al carierei
Americanul Fabiano Caruana a câştigat Superbet Chess Classic 2024 Americanul Fabiano Caruana a câştigat Superbet Chess Classic 2024
UEFA a validat prezenţa echipelor OGC Nice şi Girona în ediţia 2024-2025 a cupelor europene UEFA a validat prezenţa echipelor OGC Nice şi Girona în ediţia 2024-2025 a cupelor europene
Ce transfer mai vrea să facă Gigi Becali la FCSB! ”S-ar putea” Ce transfer mai vrea să facă Gigi Becali la FCSB! ”S-ar putea”
Adrian Mititelu, tiradă după decizia Tribunalului Bucureşti Adrian Mititelu, tiradă după decizia Tribunalului Bucureşti

VIDEO | Corvinul Hunedoara scrie istorie! Divizionara secundă câştigă Cupa şi va juca în Europa League

Cupa României Publicat de Daian Cutu pe 15 mai 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38111/21591723/2/corvinul-hunedoara-otelul-galati-finala-cupei-romaniei-betano-15-05-2024.jpg

Corvinul Hunedoara a câştigat miercuri seara, la Sibiu, Cupa României, învingând la lovituri de departajare, scor 3-2, formaţia Oţelul Galaţi.

După 90 de minute scorul a fost egal, 2-2, iar în cele două reprize de prelungiri nu s-a mai marcat.

Pe Stadionul Municipal din Sibiu cei care au deschis scorul au fost gălăţenii, în minutul 27, prin lovitura liberă executată perfect de Rusevic, la colţul lung. Marius Coman a egalat pentru divizionara secundă Corvinul în minutul 39. În partea secundă, arbitrul Marcel Bîrsan a dictat penalti pentru un fault în careu asupra lui Bodişteanu şi Rusevic a transformat în minutul 58.

Răzvan Tănasă, abia intrat pe teren, a ratat în minutul 68 şi Antoniu Manolache a egalat cu un şut din marginea careului şapte minute mai târziu. Pe final hunedorenii au atacat poarta lui Pap şi au trecut pe lângă gol, dominând ultima parte a reprizei secunde, însă cum scorul a fost egal şi după cele 12 minute de prelungire, s-a intrat în cele două reprize de prelungiri, care au trecut însă fără gol şi finala Cupei României a fost decisă de loviturile de departajare. Cisotti a deschis seria penaltiurilor şi a înscris, iar Eduard Pap a apărat lovitura lui Marius Coman. Lefter a scos şi el şutul lui Gaitan, apoi Manolache a egalat pentru Corvinul, 1-1.

Lefter a parat şi şutul lui Lameira, Antonio Bradu a înscris pentru Corvinul, care avea 2-1. Ghiocel a trimis peste poartă însă Eduard Pap a respins şutul lui Pîrvulescu. Miguel Silva a executat calm şi a egalat la 2, însă Herghelegiu a înscris simplu şi Corvinul a câştigat prima Cupă a României din palmares.

Este pentru prima oară din 1975 când o echipă din liga secundă câştigă Cupa României.

VIDEO | Corvinul Hunedoara - Oţelul Galaţi 2-2 (Coman 39, Manolache 75 / Rusevic 27, 58-penalty), în direct la Prima Sport 1! Echipele de start:

  • Corvinul: Lefter - Fl. Iacob, V. Lică, A. Manolache, Velisar - Bradu, Hrezdac - M. Lupu, Neacşa (cpt.), N. Pîrvulescu - M. Coman
  • Oţelul: Pap - Zhelev, Yabre, J. Cisse, Miguel Silva - Cisotti (cpt.), Zivulic, Lameira - Maciel, Rusevic, Bodişteanu

Corvinul Hundoara se impune la loviturile de departajare!

Minutul 120+1: Trofeul se decide la penalty-uri!

Minutul 111: Hrezdac reia cu capul din 4 metri puţin pe lângă poartă, o minge recentrată de Manolache.

Minutul 90+7: 2-2 după timpul regulamentar! Urmează prelungirile.

Minutul 75: GOL Corvinul! Manolache primeşte în marginea careului şi trimite perfect plasat.

Minutul 68: Tănasă reia din poziţie ideală în plasa laterală.

Minutul 58: GOL Oţelul! Se dictează fault după o intervenţie asupra lui Bodişteanu. Rusevic a transformat.

Minutul 53: Lefter intervine excelent la realuarea lui Cisotti din careu.

Minutul 48: Rusevic reia cu capul în bară o minge centrată de Zhelev.

Minutul 45+2: Pauză! Scorul este 1-1.

Minutul 39: GOL Corvinul! Coman profită de o respingere şi ajunge cu ceva noroc la balon.

Minutul 27: GOL Oţelul! Rusevic execută splendid o lovitură liberă. Portarul nu avea cum interveni.

Minutul 16: Bodişteanu trage într-un adversar din câţiva metri.

Minutul 1: A început partida!

-----------------------------------------

Corvinul vine după meciul cu CS Mioveni, pierdut cu scorul de 3-1. Hunedorenii au terminat sezonul din liga secundă pe locul secund, dar nu au drept de promovare.

În Cupa României, Corvinul a trecut de CFR Cluj şi FC Voluntari, în fazele eliminatorii şi de Hermannstadt, Petrolul, Sepsi, Chindia şi Progresul Pecica, în faza grupelor.

De cealaltă parte, Oţelul Galaţi a terminat pe locul secund play-out-ul Superligii, la un punct de UTA Arad. În Cupa României, gălăţenii au învins U Cluj şi Universitatea Craiova, iar în faza grupelor au trecut de FCU Craiova, FCSB, Dinamo, FC Zalău şi FC Bihor.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Cupa României

Ultimele articole Toate articolele