Ultima oră
Gigi Becali a spus lucrurilor pe nume după eliminarea României de la EURO: ”Olanda joacă ca FCSB. Niciodată Marin nu poate fi în faţa lui Şut!”

Gigi Becali a spus lucrurilor pe nume după eliminarea României de la EURO: ”Olanda joacă ca FCSB. Niciodată Marin nu poate fi în faţa lui Şut!”
Emma Răducanu va face pereche cu Andy Murray la Wimbledon Emma Răducanu va face pereche cu Andy Murray la Wimbledon
Transfer pe axa Rapid-Craiova! Oltenii au făcut anunţul oficial

Transfer pe axa Rapid-Craiova! Oltenii au făcut anunţul oficial
UEFA a deschis o anchetă cu privire la un gest controversat al lui Demiral UEFA a deschis o anchetă cu privire la un gest controversat al lui Demiral
A venit şi răspunsul lui Adi Mutu pentru Răzvan Burleanu! Decizie surprinzătoare a „briliantului” privind postul de selecţioner: „Vreau să antrenez” A venit şi răspunsul lui Adi Mutu pentru Răzvan Burleanu! Decizie surprinzătoare a „briliantului” privind postul de selecţioner: „Vreau să antrenez”
Ana Bogdan, Jaqueline Cristian şi Irina Begu vor concura la Paris. Team Romania are acum 105 sportivi

Ana Bogdan, Jaqueline Cristian şi Irina Begu vor concura la Paris. Team Romania are acum 105 sportivi

VIDEO | Corvinul Hunedoara scrie istorie! Divizionara secundă câştigă Cupa şi va juca în Europa League

Cupa României Publicat de Daian Cutu pe 15 mai 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38111/21591723/2/corvinul-hunedoara-otelul-galati-finala-cupei-romaniei-betano-15-05-2024.jpg

Corvinul Hunedoara a câştigat miercuri seara, la Sibiu, Cupa României, învingând la lovituri de departajare, scor 3-2, formaţia Oţelul Galaţi.

După 90 de minute scorul a fost egal, 2-2, iar în cele două reprize de prelungiri nu s-a mai marcat.

Pe Stadionul Municipal din Sibiu cei care au deschis scorul au fost gălăţenii, în minutul 27, prin lovitura liberă executată perfect de Rusevic, la colţul lung. Marius Coman a egalat pentru divizionara secundă Corvinul în minutul 39. În partea secundă, arbitrul Marcel Bîrsan a dictat penalti pentru un fault în careu asupra lui Bodişteanu şi Rusevic a transformat în minutul 58.

Răzvan Tănasă, abia intrat pe teren, a ratat în minutul 68 şi Antoniu Manolache a egalat cu un şut din marginea careului şapte minute mai târziu. Pe final hunedorenii au atacat poarta lui Pap şi au trecut pe lângă gol, dominând ultima parte a reprizei secunde, însă cum scorul a fost egal şi după cele 12 minute de prelungire, s-a intrat în cele două reprize de prelungiri, care au trecut însă fără gol şi finala Cupei României a fost decisă de loviturile de departajare. Cisotti a deschis seria penaltiurilor şi a înscris, iar Eduard Pap a apărat lovitura lui Marius Coman. Lefter a scos şi el şutul lui Gaitan, apoi Manolache a egalat pentru Corvinul, 1-1.

Lefter a parat şi şutul lui Lameira, Antonio Bradu a înscris pentru Corvinul, care avea 2-1. Ghiocel a trimis peste poartă însă Eduard Pap a respins şutul lui Pîrvulescu. Miguel Silva a executat calm şi a egalat la 2, însă Herghelegiu a înscris simplu şi Corvinul a câştigat prima Cupă a României din palmares.

Este pentru prima oară din 1975 când o echipă din liga secundă câştigă Cupa României.

VIDEO | Corvinul Hunedoara - Oţelul Galaţi 2-2 (Coman 39, Manolache 75 / Rusevic 27, 58-penalty), în direct la Prima Sport 1! Echipele de start:

  • Corvinul: Lefter - Fl. Iacob, V. Lică, A. Manolache, Velisar - Bradu, Hrezdac - M. Lupu, Neacşa (cpt.), N. Pîrvulescu - M. Coman
  • Oţelul: Pap - Zhelev, Yabre, J. Cisse, Miguel Silva - Cisotti (cpt.), Zivulic, Lameira - Maciel, Rusevic, Bodişteanu

Corvinul Hundoara se impune la loviturile de departajare!

Minutul 120+1: Trofeul se decide la penalty-uri!

Minutul 111: Hrezdac reia cu capul din 4 metri puţin pe lângă poartă, o minge recentrată de Manolache.

Minutul 90+7: 2-2 după timpul regulamentar! Urmează prelungirile.

Minutul 75: GOL Corvinul! Manolache primeşte în marginea careului şi trimite perfect plasat.

Minutul 68: Tănasă reia din poziţie ideală în plasa laterală.

Minutul 58: GOL Oţelul! Se dictează fault după o intervenţie asupra lui Bodişteanu. Rusevic a transformat.

Minutul 53: Lefter intervine excelent la realuarea lui Cisotti din careu.

Minutul 48: Rusevic reia cu capul în bară o minge centrată de Zhelev.

Minutul 45+2: Pauză! Scorul este 1-1.

Minutul 39: GOL Corvinul! Coman profită de o respingere şi ajunge cu ceva noroc la balon.

Minutul 27: GOL Oţelul! Rusevic execută splendid o lovitură liberă. Portarul nu avea cum interveni.

Minutul 16: Bodişteanu trage într-un adversar din câţiva metri.

Minutul 1: A început partida!

-----------------------------------------

Corvinul vine după meciul cu CS Mioveni, pierdut cu scorul de 3-1. Hunedorenii au terminat sezonul din liga secundă pe locul secund, dar nu au drept de promovare.

În Cupa României, Corvinul a trecut de CFR Cluj şi FC Voluntari, în fazele eliminatorii şi de Hermannstadt, Petrolul, Sepsi, Chindia şi Progresul Pecica, în faza grupelor.

De cealaltă parte, Oţelul Galaţi a terminat pe locul secund play-out-ul Superligii, la un punct de UTA Arad. În Cupa României, gălăţenii au învins U Cluj şi Universitatea Craiova, iar în faza grupelor au trecut de FCU Craiova, FCSB, Dinamo, FC Zalău şi FC Bihor.

mail-share icon Email
viewscnt

Cupa României

Ultimele articole Toate articolele