Ultima oră
VIDEO | Messi a marcat o bijuterie pentru Inter Miami în MLS. Câte reuşite are argentinianul în acest sezon VIDEO | Messi a marcat o bijuterie pentru Inter Miami în MLS. Câte reuşite are argentinianul în acest sezon
Raţiu, pe cele mai înalte culmi în La Liga! Antrenorul a făcut schimbări ca să îl poată opri. „Unul dintre cei mai buni fundaşi laterali” Raţiu, pe cele mai înalte culmi în La Liga! Antrenorul a făcut schimbări ca să îl poată opri. „Unul dintre cei mai buni fundaşi laterali”
Editorial Vlad Măcicăşan | În Liga Patronilor, Vatra Dornei este Tărâmul Făgăduinţei Editorial Vlad Măcicăşan | În Liga Patronilor, Vatra Dornei este Tărâmul Făgăduinţei
Dorinel Munteanu pleacă de la Oţelul, în urma scandalului cu FRF?! „Are oferte” Dorinel Munteanu pleacă de la Oţelul, în urma scandalului cu FRF?! „Are oferte”
VIDEO | FCU Craiova - Afumaţi 0-3. Oltenii, afumaţi pe teren propriu fără drept de apel VIDEO | FCU Craiova - Afumaţi 0-3. Oltenii, afumaţi pe teren propriu fără drept de apel
Stadionul care va găzdui finala Cupei Mondiale a Cluburilor din 2025. Arena superbă din New York Stadionul care va găzdui finala Cupei Mondiale a Cluburilor din 2025. Arena superbă din New York

Surpriză la FCSB? Soluţia excentrică pentru Becali de înlocuitor pentru Dică

FCSB Publicat pe 2 nov 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38227/20907528/1/gigi-becali-llie-poenaru-fcsb.jpg

Ionuţ Chirilă, ultima dată antrenor la Academica Clinceni, s-a arătat încântat de faptul că Basarab Panduru îl consideră o soluţie bună pentru banca vicecampioanei FCSB.

Chirilă l-a complimentat pe Panduru, despre care a spus că este un om inteligent şi a amintit că a fost şi un ”jucător imens”.

”Înseamnă că Panduru este un om inteligent (n.r.- dacă m-a propus la FCSB). Declaraţia vine din partea unui stelist şi a făcut-o profesional. Eu nu sunt amic cu Pandi, dar ne respectăm, a fost un jucător imens. Dar atât. Eu am luat echipe doar în situaţii dezastruoase, cum au fost Clinceni, Chiajna, UTA.”, a declarat Ionuţ Chirilă pentru ProSport.

Filosofia lui Chirilă despre posesie

În plus, Chirilă a şi explicat din punct de vedere tactic ce ar trebui făcut pentru ca FCSB să aibă posesia mult dorită de patronul Gigi Becali.

”La Steaua se vrea posesie, dar posesia nu se face punând două echipe îmbrăcate în albastru şi galben într-un careu de 30 pe 20 şi să se joace şase contra şase, dintr-o atingere sau liber. Posesia făcută aşa nu te ajută în condiţii de adversitate ale unui meci oficial.

Ce înseamnă posesia? Circulaţia balonului, să creezi superioritate numerică. Să ai tot timpul un om în plus în faţa adversarului. Asta înseamnă cunoaşterea unghiurilor de joc, să faci întâi exerciţiile auxiliare de superioritate numerică, doi contra unu, deviere şi decizia omului fără minge, trei contra unu cu schimb de locuri, eliberări de spaţii. Automatizând exerciţiile care duc la această superioritate numerică, posesia va veni de la sine, ca o limbă pe care te trezeşti că ai învăţat-o din mers.

Sunt foarte mulţi antrenori care de luni până vineri susţin că lucrează doar posesie, posesie, posesie. Când vine adversarul la meci, sâmbătă sau duminică, nu poţi să legi trei pase. Exact ce s-a întâmplat Stelei! Trebuie să pleci mult mai din spate şi să-i înveţi pe jucători exerciţiile auxiliare. E o discuţie mai lungă. Toate echipele mele au avut circulaţie şi posesie. De la generaţia fabuloasă, cu Tararache, Petre şi Hîldan, la campioana de tineret a Rapidului, apoi la Jiul, UTA. La Chiajna am avut cea mai bună posesie din ţară, cu şapte jucători sub 20 de ani care erau titulari. Deci, ştiu cum se face chestia asta.”, a adăugat antrenorul, conform sursei citate.

Selecţia jucătorilor, o problemă la FCSB

Chirilă a mai punctat şi asupra problemei de selecţie a jucătorilor de la FCSB.

”Steaua, în primul rând, trebuie să facă o selecţie în baza unei filozofii de joc câştigătoare. Acolo s-a făcut însă o selecţie întâmplătoare, fiind un conglomerat de valori individuale, net superioare jucătorilor din Superliga. Un conglomerat de valori individuale nu înseamnă însă că eşti şi o echipă. Steaua realizează rezultate din momente de joc şi din realizările sporadice ale unor jucători peste media campionatului, dar care nu sunt înregimentaţi în trasee şi automatisme de joc. Nu au un bloc funcţional compact şi nu pot să aibă continuitate în rezultate. Ei nu pierd campionatele cu CFR Cluj, Craiova sau Viitorul (n.r.- Farul). Ei pierd campionatele cu echipele mici, de la locul 10 în jos, care se pun pe două linii şi fac adversitate, sunt mai organizate.

Ei nu ştiu să construiască atacuri poziţionale cu înlănţuiri de 8-10 pase şi realitate gândită, care să desfacă aceste apărări. Aţi văzut de multe ori, cum au pierdut cu Clinceni, cu Voluntari. O luasem pe Clinceni de o săptămână. Am pierdut cu 2-3, iar dacă copilul ăla de 17 ani nu i-o dădea de două ori în faţă lui Keşeru, nu cedam niciodată în acel meci. Am făcut posesie şi circulaţie a balonului toată repriza a doua în terenul Stelei, finalizată cu super golul lui Omoh. Steaua este o echipă care trebuie să construiască jocul. Ai nevoie de un om care a făcut chestia asta şi a trecut prin toate etapele profesionale ca să ajungă la maturitatea de a gestiona o echipă de anvergura şi presiunea Stelei.”, a concluzionat Chirilă.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

FCSB

Ultimele articole Toate articolele