Ultima oră

Start pentru un nou sezon de Poezie şi delicateţuri cu Mircea Dinescu la PrimaTV!

Emisiuni Publicat pe 9 mar 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38225/21050085/1/mircea-dinescu-si-cosmin-dragomir-4.jpg

Primăvara aduce în dar telespectatorilor Prima TV un sezon nou-nouţ de ”Poezie şi delicateţuri”. Acesta  începe duminică, 12 martie, cu o ediţie unică. Nu doar că maestrul Dinescu, în stilul cu care ne-a obişnuit deja, găteşte o reţetă despre care spune că este “cea mai scumpă mâncare din România”, asezonată cu poeziile sale cântate alături de prof. Nelu Greblă la acordeon, dar aduce şi un ingredient unic: pe Cosmin Dragomir, omul care a adunat între copertele unei cărţi poveşti în premieră despre gastronomia românească. ”Acest tânăr curajos – e curajos că vine la mine la emisiune şi o să îi dau nişte lecţii - a scos o carte extraordinar de interesantă: "Curatorul de Zacuscă şi alte povestiri culinare româneşti". E un personaj ciudat, pentru că s-a apucat să meargă prin sate, coclauri şi diferite ţări, să vadă originile mâncărurilor noastre româneşti, tradiţionale”, spune Mircea Dinescu despre Cosmin Dragomir, jurnalist culinar, care studiază istoria şi antropologia culinară românească. ”Nu sunt pionier, sunt unul dintre cei care a căutat prin sate, bibioteci, memorii, bibilografii indirecte. Cărţi despre bucate nu am prea avut. Am avut câteva cărţi de bucate, vechi, foarte importante”, explică invitatul maestrului Dinescu.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38225/21050085/2/mircea-dinescu-si-cosmin-dragomir-5.jpg

Prima ediţie din noul sezon al emisiunii Poezie şi delicateţuri aduce multe informaţii interesante pentru telespectatorii Prima TV, pornind de la publicarea primei cărţi de bucate scrisă de o femeie, până la relaţia dintre sarmaua românească, cea turcească, cea ungurească şi cea bulgărească.

Mircea Dinescu va găti alături de invitatul său, pe care îl provoacă la un dialog delicios de interesant pe tot parcursul emisiunii. Cosmin Dragomir a reuşit să traducă o carte extrem de rară şi importantă pentru gastronomia clujeană: «O carte de la 1695, atribuită tiporafului, din păcate. E scrisă în maghiară. Am reuşit să strâng bani şi să o traduc în 2019 pentru prima dată în limba română. Avem acolo şi cea mai veche reţeta de Varză à la Cluj», după cum spune autorul.

Duminică, 12 martie, din prima ediţie a noului sezon Poezie şi delicateţuri  nu vor lipsi tehnici inedite de gătit, predate de însuşi Mircea Dinescu. 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Emisiuni

Ultimele articole Toate articolele

COMPANIA utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politicile cu cele mai recente modificari propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie.

Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmand instructiunile din Politica de Cookie.

Puteti merge chiar acum si sa va exprimati acordul individual la nivel de cookie: