Ultima oră
Ons Jabeur a anunţat că nu va mai evolua în acest sezon Ons Jabeur a anunţat că nu va mai evolua în acest sezon
VIDEO | Rapid - ”U” Cluj, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. „Sepcile Roşii” au deschis scorul, în urma unei faze superbe VIDEO | Rapid - ”U” Cluj, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. „Sepcile Roşii” au deschis scorul, în urma unei faze superbe
A fost anunţată echipa României pentru turneul final BJK Cup! Cele cinci sportive alese de Horia Tecău A fost anunţată echipa României pentru turneul final BJK Cup! Cele cinci sportive alese de Horia Tecău
Louis Munteanu a spus că e mai inteligent decât fundaşii de la FCSB! Replica lui Dawa Louis Munteanu a spus că e mai inteligent decât fundaşii de la FCSB! Replica lui Dawa
MM Stoica, dat pe spate de preferatul lui Becali: ”A fost concentrat” | VIDEO EXCLUSIV

MM Stoica, dat pe spate de preferatul lui Becali: ”A fost concentrat” | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Marius Măldărăşanu, dezamăgit după reimza cu UTA. „Simt frustrare, simt frustrare” VIDEO | Marius Măldărăşanu, dezamăgit după reimza cu UTA. „Simt frustrare, simt frustrare”

Final de meci! Spania - Franţa 2-1. „Furia Roja” este prima finalistă de la EURO 2024

EURO 2024 Publicat pe 9 iul 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/40226/21658792/4/imagine-whatsapp-2024-07-09-la-22-34-02-b0584d9b.jpg

Reprezentativa Spaniei este prima finalistă a Campionatului European de fotbal, după ce a învins, marţi, în semifinale, cu scorul de 2-1, selecţionata Franţei.

Spania, care a câştigat titlul european în 1964, 2008 şi 2012, s-a impus prin golurile marcate de Lamine Yamal (21) şi Dani Olmo (25), în timp ce pentru Franţa a punctat Kolo Muani (9).

La Munchen, Spania a controlat startul de meci şi a ratat prin Fabian Ruiz, în minutul 5, dar francezii au deschis scorul în minutul 9, la prima lor acţiune importantă, Mbappe a scăpat de Jesus Navas, a centrat şi Randal Kolo Muani a înscris cu o lovitură de cap. Ibericii au egalat în minutul 21, prin Lamine Yamal, şut extraordinar de la marginea careului, la vinclu.

vYamal, care era deja cel mai tânăr jucător din semifinalele unui turneu final mondial sau european, doborând recordul lui Pele, a mai bifat alte două recorduri: cu acest gol el a devenit cel mai tânăr marcator din istoria turneelor finale europene dar şi cel mai tânăr marcator într-o semifinale mondială sau europeană, întrecându-l pe acelaşi Pele.

Spaniolii au întors rezultatul şi au trecut în avantaj în minutul 25, Dani Olmo a şutat, Jules Kounde a deviat în propria poartă, iar site-ul UEFA l-a creditat pe spaniol ca autor al golului. Până la pauză nu s-a mai înscris şi elevii lui de la Fuente au intrat la vestiare conducând cu 2-1.

În minutul 58 meciul a fost întrerupt pentru că un suporter a intrat pe teren să facă poze cu Mbappe. Francezii au alergat după egalare, Upamecano a trimis peste poartă, cu capul, în minutul 63, iar Theo Hernandez a şutat peste poartă în minutul 75. Ibericii au replicat printr-un şut al lui Yamal, în minutul 81. Mbappe a intrat în careu în minutul 85, dar a trimis mult peste poartă, din poziţie foarte bună, şi Spania a încheiat cu o victorie, 2-1, calificându-se în finala turneului.

Pentru Kylian Mbappe, Euro 2024 a fost un fiasco, viitoarea vedetă a lui Real Madrid fiind departe de forma sa maximă.

În finala programată duminică la Berlin, Spania va înttâlni învingătoarea meciului dintre Anglia şi Ţările de Jos.

LIVE TEXT | Spania - Franţa, 2-1. Echipele de start:

  • Spania: Simon: Navas, Nacho, Laporte, Cucurella; Olmo, Rodri, Ruiz: Yamal, Morata, Williams
  • Franţa: Maignan; Kounde, Saliba, Upamecano, Hernandez; Kante, Tchouameni, Rabiot; Dembele, Kolo Muani, Mbappe

Minutul 90+5. Final de meci!

Minutul 53. Ocazie pentru Franţa! Tchouameni trimite cu capul după o centrare din corner, dar Unai Simon reţine fără probleme!

Minutul 45+2. Final de primă repriză!

Minutul 25. Gooolll Spania! „Furia Roja” întoarce soarta partidei datorită autogolului lui Joules Kounde!

Minutul 21. GOOOOLLLL Spania! Lamine Yamal trimite cu stângul la vinclu, fără şanse pentru portarul Franţei!

Minutul 18. Ocazie pentru Franţa! După un contraatac fulgerător, Mbappe trimite în blocaj din apropierea careului

Minutul 9. Goooollll Franţa! Mbappe are o centrare de manual şi îl serveşte pe Kolo Muani, care trimite impecabil cu capul!

Minutul 1. Start de partidă!

_____________________________________________________________________________________

Spania vine după victoria obţinută în prelungiri cu Germania, scor 2-1, meci în care Dani Olmo a deschis scorul în a doua repriză, iar Wirtz a egalat pe final şi a trimis partida în prelungiri, unde „Furia Roja” a marcat golul victoriei prin Merino. Spaniolii nu se vor putea baza pentru acest meci pe Carvajal, Le Normand şi Pedri, primii doi fiind suspendaţi, iar cel din urmă accidentat.

De cealaltă parte, Franţa va putea conta pe toţi fotbaliştii aflaţi în lot, după ce Rabiot revine după suspendarea pentru cumul de cartonaşe galbene din meciul cu Portugalia. Francezii s-au impus după loviturile de departajare în faţa portughezilor, scor 3-5, după ce scorul a fost 0-0 în cele 120 de minute.

Ultima întâlnire dintre cele două echipe a avut loc în finala Nations League, când Franţa s-a impus cu 2-1.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

EURO 2024

Ultimele articole Toate articolele