CSA Steaua a răspuns la cererea FCSB privind posibilitatea ca vicecampioana Ligii 1 să joace pe noul stadion din Ghencea, recent inaugurat. CSA Steaua nu a oferit un refuz ferm, dar a invocat programul încărcat din perioada următoare şi rivalitatea dintre fanii Stelei şi cei ai FCSB.
Noul antrenor al FCSB, Edi Iordănescu, a declarat că îşi doreşte foarte mult să joace în Ghencea şi să nu mai existe ură între fanii Stelei şi cei ai FCSB.
Citește și
FCSB nu va putea să dispute următoarele două meciuri din Liga 1, după derby-ul cu Dinamo (12 septembrie), pe Arena Naţională. Este vorba despre confruntările cu Academica Clinceni (25 septembrie) şi CS Mioveni (16 octombrie).
FCSB şi CSA sunt în conflict juridic privind palmaresul Stelei, iar fanii nici nu concep ca FCSB să joace în Ghencea. "În Ghencea doar Steaua" şi "Luptaţi pentru club sau nu mai aveţi viaţă cu noi" au fost bannerele afişate pe stadion de către ultraşii din Peluza Sud Steaua.
”Vă comunicăm faptul că, Clubul Sportiv al Armatei “Steaua” doreşte colaborarea cu toate cluburile şi structurile sportive, colaborare bazată pe respect reciproc, încredere, bună armonie şi neafectarea intereselor proprii.
Având în vedere prevederile art. 332-333 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, “închirierea bunurilor proprietate publică a statului se aprobă, după caz, prin hotărâre a Guvernului…”. În prezent, la nivelul clubului a fost stabilită o comisie de evaluare şi stabilire a modului de închiriere şi punere la dispoziţie a bunurilor proprietate publică.
Stadionul Steaua este în administrarea Ministerului Apărării Naţionale şi în folosinţa Clubului Sportiv al Armatei Steaua, administratorul având prioritate în folosirea acestuia de către echipele de fotbal şi rugby ale clubului. De asemenea, ne dorim ca acesta să redevină prioritar pentru echipa/echipele naţionale de fotbal ale României.
Având în vedere programul competiţional al sezonului regulat (Liga 1, Liga 2 şi Cupa României), dar şi cel competiţional internaţional, folosirea gazonului/terenului de joc într-un ritm excesiv poate duce la deteriorarea acestuia şi la imposibilitatea folosirii potrivit destinaţiei, de către administrator.
Este de notorietate faptul că relaţiile dintre cele două galerii (FCSB şi CSA Steaua) nu sunt tocmai cordiale, iar folosirea stadionului de ambele echipe ar putea duce la conflicte între reprezentanţii acestora, distrugerea de bunuri din incinta stadionului şi chiar la o tulburare majoră a liniştii publice în sectorul/zona stadionului”, este comunicatul CSA Steaua, potrivit GSP.