Ultima oră
"Bă, fraţilor, suntem în urna a treia, mă, aproape de inexistenţă". Discurs dur după victoria României în Kosovo | VIDEO EXCLUSIV "Bă, fraţilor, suntem în urna a treia, mă, aproape de inexistenţă". Discurs dur după victoria României în Kosovo | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Execuţie în direct! Germania a învins-o pe Ungaria, scor 5-0 VIDEO | Execuţie în direct! Germania a învins-o pe Ungaria, scor 5-0
VIDEO | Zi spectaculoasă în Nations League! S-au marcat 34 de goluri VIDEO | Zi spectaculoasă în Nations League! S-au marcat 34 de goluri
Gigi Becali a dat ordinul! Cei trei fotbalişti care vor juca în atac la FCSB Gigi Becali a dat ordinul! Cei trei fotbalişti care vor juca în atac la FCSB
Modul în care a fost tratată delegaţia României de kosovari | EXCLUSIV Modul în care a fost tratată delegaţia României de kosovari | EXCLUSIV
U BT Cluj - CSM Oradea, scor 93-84, în finala Turneului Memorial ”Toni Alexe” U BT Cluj - CSM Oradea, scor 93-84, în finala Turneului Memorial ”Toni Alexe”

Care sunt cele mai eficiente antiperspirante pentru sportivi în 2024?

Special Publicat de Daian Cutu pe 18 mai 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38224/21607487/1/primasport-2.jpg

Orice sportiv are nevoie de un mijloc de protecţie împotriva apariţiei unui miros neplăcut şi chiar de ceva mai mult, care să-i ofere o stare confortabilă, fresh în orice situaţie.

Problema alegerii unui deodorant sau antiperspirant este mai importantă decât pare. Cerinţele pentru astfel de produse pot fi diferite, în funcţie de nevoile individuale ale unei persoane. În ciuda similitudinii aparente a mai multor opţiuni din magazinele online, există diferenţe între ele, ce ţin de: arome, textură, puterea de protecţie, ingrediente specifice în compoziţie, brand.

Deodorantul limitează mirosul neplăcut, previne formarea bacteriilor. Antiperspirantul blochează producţia de transpiraţie, acţionând direct asupra glandelor sudoripare; cu ajutorul lui, transpiraţia excesivă nu va mai fi o problemă.

Producătorii oferă deodorante sub formă roll-on care se aplică uşor pe axile şi au un parfum subtil, dar şi deodorante sub formă de spray care sunt foarte convenabile ca preţ, în plus nu lasă urme pe haine. Pentru transpiraţie crescută – ce apare mai ales la sportivi – este bun un antiperspirant roll-on cu efect de pudră.

Cea mai bună alegere este un antiperspirant fără aluminiu, care oferă o senzaţie imediată de prospeţime. Un deodorant solid este un bun agent antibacterian şi de combatere a mirosurilor neplăcute de transpiraţie, mai ales dacă are în compoziţie ingrediente naturale, precum: rozmarin, aloe vera, gălbenele, bergamotă. El va fi precum o cremă hidratantă cu proprietăţi antioxidante puternice.

Un antiperspirant fără săruri de aluminiu va elimina mirosurile şi va parfuma zona axilei, fără a irita pielea. Este bine de evitat produsele cu săruri de aluminiu şi alcool, pentru că acestea nu sunt confortabile pentru pielea sensibilă. Şi un deodorant cremă vegan pentru bărbaţi previne mirosul neplăcut al transpiraţiei. El combate mirosul neplăcut, lasă un parfum plăcut pe piele, oferă o protecţie de lungă durată. 

Cele mai eficiente antiperspirante pentru sportivi sunt:

  • Produsele antiperspirante de brand sub formă de spray care pot încăpea cu uşurinţă în geanta de sport în timpul unei călătorii
  • Deodorantele spray cu apă termală Vichy care oferă o senzaţie de confort şi prospeţime timp de 24 de ore, sunt testate dermatologic şi hipoalergenic
  • Antiperspirantele Nivea care sunt foarte puternice, se aplică pe axile înainte de a ieşi afară şi au un parfum subtil de uleiuri esenţiale, protejează împotriva mirosurilor neplăcute de transpiraţie, sunt perfecte în timpul activităţii sportive de jogging
  • Produsele antiperspirante Garnier ambalate în sticle cu roll-on, care au formule organice naturale, sunt potrivite pentru transpiraţie abundentă, menţin prospeţimea pielii timp de 48 de ore.

Pentru toţi bărbaţii activi, cu un stil de viaţă intens sau stresant, precum cei care fac sport este perfect un deodorant Biotherm pentru protecţie naturală 24 de ore, care este organic. Acesta reglează transpiraţia, umiditatea şi oferă protecţie împotriva mirosurilor neplăcute şi a transpiraţiei, pe tot parcursul zilei. Conţine alantoină (care este potrivită pentru pielea iritată şi sensibilă), are proprietăţi hidratante, reparatoare şi calmante. Textura sa este lejeră, fără săruri de aluminiu, lasă pielea să respire liber, are ingrediente naturale, precum extract de portocale, aloe vera, uleiuri esenţiale.

Atât femeile cât şi bărbaţii se pot bucura de atingerea naturii folosind un deodorant organic, cu arome proaspete de citrice, ce înviorează axilele pentru 24 de ore. Un astfel de produs de îngrijire bio de la Weleda este 100% natural şi previne mirosurile neplăcute fără a înfunda porii şi fără a perturba funcţiile naturale ale pielii. Nu conţine deloc arome sintetice, conservanţi, coloranţi, ftalaţi şi aluminiu.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38224/21607487/2/primasport-1.jpg

Pentru a calma pielea sensibilă a axilelor şi a preveni formarea mirosurilor neplăcute de transpiraţie, se recomandă un deodorant roll-on, Uriage Hygiène Gentle Deodorant, care oferă o senzaţie de prospeţime, are apă termală Uriage şi citrat de trietil – ester, care reduce formarea mirosului  neplăcut. Apa Termală Uriage are o concentraţie de cel puţin 2 ori mai mare de minerale şi oligoelemente decât majoritatea apelor termale.

Sportivii preferă antiperspirantele naturale pentru că acestea rezistă la căldură şi funcţionează fără probleme. Cu ajutorul lor, senzaţia la axile este confortabilă, pielea miroase bine şi este fresh pe toată durata zilei. Se spune că organismul are nevoie de 1-2 săptămâni să se obişnuiască cu deodorantul natural, ceea ce explică de ce uneori un produs este puţin mai slab. De asemenea, se poate ca un produs să nu funcţioneze pentru microbiomul pielii unei persoane şi de aceea trebuie de ales un produs potrivit.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Special

Ultimele articole Toate articolele