Ultima oră
VIDEO | Messi a marcat o bijuterie pentru Inter Miami în MLS. Câte reuşite are argentinianul în acest sezon VIDEO | Messi a marcat o bijuterie pentru Inter Miami în MLS. Câte reuşite are argentinianul în acest sezon
Raţiu, pe cele mai înalte culmi în La Liga! Antrenorul a făcut schimbări ca să îl poată opri. „Unul dintre cei mai buni fundaşi laterali” Raţiu, pe cele mai înalte culmi în La Liga! Antrenorul a făcut schimbări ca să îl poată opri. „Unul dintre cei mai buni fundaşi laterali”
Editorial Vlad Măcicăşan | În Liga Patronilor, Vatra Dornei este Tărâmul Făgăduinţei Editorial Vlad Măcicăşan | În Liga Patronilor, Vatra Dornei este Tărâmul Făgăduinţei
Dorinel Munteanu pleacă de la Oţelul, în urma scandalului cu FRF?! „Are oferte” Dorinel Munteanu pleacă de la Oţelul, în urma scandalului cu FRF?! „Are oferte”
VIDEO | FCU Craiova - Afumaţi 0-3. Oltenii, afumaţi pe teren propriu fără drept de apel VIDEO | FCU Craiova - Afumaţi 0-3. Oltenii, afumaţi pe teren propriu fără drept de apel
Stadionul care va găzdui finala Cupei Mondiale a Cluburilor din 2025. Arena superbă din New York Stadionul care va găzdui finala Cupei Mondiale a Cluburilor din 2025. Arena superbă din New York

Becali "curăţă" lotul: şapte jucători, OUT după plecarea lui Dică!

FCSB Publicat pe 2 nov 2022
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38227/20907068/1/fcsb.jpg


Plecarea lui Nicolae Dică din poziţia de antrenor a celor de la FCSB va fi urmată de o adevărată curăţenie de iarnă în lotul vicecampioanei, iar nu mai puţin de şapte jucători sunt vizaţi de către Gigi Becali.
 
Lipsa rezultatelor şi atmosfera proastă din lot l-au împins pe omul de afaceri din Pipera spre o decizie majoră, dar debarcarea lui Nicolae Dică nu va fi singura hotărâre importantă luată de Becali în această perioadă. În iarnă, finanţatorul roş-albaştrilor are de gând să renunţe la investiţia în Academia de Fotbal a celor de la FCSB, dar şi la o parte dintre jucătorii care au dezamăgit în actualul sezon. Printre ei se numără şi fotbalişti aduşi în vară!
 
"Am fost prea prost şi acum vreau să mă deştept! Lasă, bă, că am fost prost destul. Gata! Vedeţi voi la iarnă. Şi Clinceni, şi academie, şi gata. Văd ce fac şi cu jucătorii. Şi aşa nu poţi avea pretenţii la campionat acum, te bate Rapidul de te năuceşte! Poţi să ridici pretenţii cu Rapidul cu echipa asta? Ăia aleargă, tată! De ce să alerge dacă iau 15.000 de euro, 20.000 de euro pe lună? Ce-i mai interesează pe ei? Oameni mici, oameni de nimic! Contractele sunt contracte, nu pot spune că nu le mai dau banii. Salariul e salariu, contractul trebuie să-l dai şi cu asta, basta! Am totuşi câţiva jucători care mai au până în vară, am contracte cu unii că pot rezilia unilateral. Scap de ei!", a spus Becali, luni seară, în emisiunea Fotbal Show de pe Prima Sport 1.

Şapte jucători pe "lista neagră" de la FCSB

Ca în fiecare perioadă de mercato, Becali se va gândi şi la întărirea lotului, va achiziţiona 100% un fundaş central, dar, de această dată, se va gândi şi la modalităţi de a elibera bugetul de salarii. Primul pe listă, "ghilotinat" deja la nivel public de către patron e Rachid Bouhenna, fundaşul venit la FCSB doar pentru că Becali l-a confundat cu Erico, de la UTA Arad. Stoperul a dezamăgit crunt, mai are contract până în vară, dar clubul îi va propune rezilierea încă din iarnă, urmând să-i achite o sumă de bani.
 
Tot dintre opţiunile defensive ar urma să dispară şi Florin Achim. Un transfer surprinzător, fostul apărător al Academicii Clinceni nu a primit şanse la FCSB, mai are contract până în vară, dar Becali va încerca să-l pună şi pe el pe liber, considerând că nu are şanse să devină titular.
 
Doi jucători care au dezamăgit staff-ul tehnic în prima parte a sezonului, Denis Haruţ şi Ianis Stoica, au şanse mari să meargă sub formă de împrumut la Universitatea Cluj, cele două cluburi demarând deja negocierile în acest sens. Ambii sunt legaţi de FCSB prin contracte de durată, aşa că se vor întoarce la clubul roş-albastru la finalul sezonului, urmând ca Becali să ia atunci o hotărâre finală. În cazul lui Stoica, vârsta (19 de ani) e de partea sa, FCSB refuzând o ofertă din Ligue 1, în valoare de 250.000 de euro.
 
Pentru Marco Dulca şi Bogdan Rusu, fotbalişti sosiţi în această vară, situaţia e simplă: Becali nu-i mai vrea, dar nu se pot întoarce decât la Chindia Târgovişte, respectiv CS Mioveni, echipele pentru care au evoluat în această stagiune. Finanţatorul FCSB va încerca să scape de ei, fie sub formă de împrumut, fie prin a ajunge la o înţelegere privind rezilierea contractelor, pentru că niciunul nu are şanse reale de a prinde echipa. Într-o situaţie asemănătoare e şi Andrei Dumiter, cel care nu a primit şanse odată cu transferul lui Compagno.
 
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

FCSB

Ultimele articole Toate articolele