Ultima oră
"Bă, fraţilor, suntem în urna a treia, mă, aproape de inexistenţă". Discurs dur după victoria României în Kosovo | VIDEO EXCLUSIV "Bă, fraţilor, suntem în urna a treia, mă, aproape de inexistenţă". Discurs dur după victoria României în Kosovo | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Execuţie în direct! Germania a învins-o pe Ungaria, scor 5-0 VIDEO | Execuţie în direct! Germania a învins-o pe Ungaria, scor 5-0
VIDEO | Zi spectaculoasă în Nations League! S-au marcat 34 de goluri VIDEO | Zi spectaculoasă în Nations League! S-au marcat 34 de goluri
Gigi Becali a dat ordinul! Cei trei fotbalişti care vor juca în atac la FCSB Gigi Becali a dat ordinul! Cei trei fotbalişti care vor juca în atac la FCSB
Modul în care a fost tratată delegaţia României de kosovari | EXCLUSIV Modul în care a fost tratată delegaţia României de kosovari | EXCLUSIV
U BT Cluj - CSM Oradea, scor 93-84, în finala Turneului Memorial ”Toni Alexe” U BT Cluj - CSM Oradea, scor 93-84, în finala Turneului Memorial ”Toni Alexe”

Anunţ groaznic din Spania pentru România! Articolul din Codul Disciplinar UEFA îi poate face pe tricolori să piardă la ”masa verde” cu 0-3 partida contra naţionalei din Kosovo

Echipa nationala Publicat pe 13 sep 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/21314380/1/romania-kosovo-preliminariile-c-e-2024-12-09-2023.jpg

România a câştigat, cu scorul de 2-0, meciul cu Kosovo, de pe Arena Naţională, din grupa I de calificare la Euro-2024, după ce Nicolae Stanciu a marcat în minutul 83, iar Valentin Mihăilă a majorat scorul în minutul 90+3.

Meciul, întrerupt în minutul 18, din cauza torţelor şi scandărilor, s-a reluat după aproximativ 50 de minute. În minutul 42, Muriqi a fost eliminat de la echipa din Kosovo pentru cumul de cartonaşe. În minutul 61, Nicolae Stanciu a ratat un penalty.

La Bucureşti, România a început în atac meciul cu naţionala din Kosovo, dar întâlnirea a fost întreruptă în minutul 18. Gruparea Uniţi Sub Tricolor a arborat un banner ibscripţionat „Kosovo este Serbia” şi au scandat acest slogan, iar jucătorii kosovari s-au oprit din joc părăsind terenul.

Arbitrul francez Delajod a suspendat meciul pentru „comportament discriminatoriu” trimiţându-i şi pe tricolori la vestiare. Jocul s-a reluat după 50 de minute, timp în care bannerul din tribună a fost îndepărtat.

După acest incident, naţionala noastră poate avea de suferit. Publicaţia spaniolă Mundo Deportivo a explicat scenariul în care România poate pierde cu 3-0. 

”Dacă nu miercurea aceasta, atunci în următoarele zile UEFA va deschide o anchetă extraordinară în legătură cu incidentele petrecute aseară la meciul România-Kosovo de la Bucureşti. 

Meciul a fost suspendat timp de aproape o oră după ce jucătorii kosovari au părăsit terenul în minutul 19, când fanii români au început să scandeze "Serbia, Serbia!" şi a apărut un banner "Kosovo este Serbia". România este una dintre ţările care nu recunosc suveranitatea Kosovo.

Va trebui să aşteptăm concluziile audierii, dar federaţia română se expune unor sancţiuni severe. Articolul 11 din Codul disciplinar al UEFA prevede că federaţiile naţionale sunt responsabile pentru "perturbarea şi abandonarea terenului".

În plus, articolul 14, referitor la actele rasiste, prevede clar că "dacă unul sau mai mulţi membri ai unei federaţii insultă sau atacă pe motiv de origine rasială, religioasă etc.", aceştia sunt pasibili de închiderea parţială a stadionului lor, pe lângă o amendă. 

Însă articolul în sine lasă deschisă posibilitatea închiderii totale a stadionului pentru unul sau mai multe meciuri. Şi chiar pierderea meciului (n.r. - 0-3 la ”masa verde”).

În plus, articolul 16 privind ordinea şi securitatea UEFA consideră că asociaţia gazdă este responsabilă pentru comportamentul fanilor săi. Printre altele, pentru utilizarea "gesturilor, cuvintelor sau a oricărei alte metode de transmitere a unui mesaj provocator" şi în special a celor cu tentă politică, ideologică sau religioasă”, au scris spaniolii.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri