Ultima oră
Cine va arbitra turul barajului de menţinere/promovare din Superliga, Dinamo - Csikszereda Cine va arbitra turul barajului de menţinere/promovare din Superliga, Dinamo - Csikszereda
Sorin Pop, campion cu Elcond Zalău şi apoi antrenor al echipei SCM Zalău, a decedat la doar 56 de ani Sorin Pop, campion cu Elcond Zalău şi apoi antrenor al echipei SCM Zalău, a decedat la doar 56 de ani
Ovidiu Popescu, ca şi semnat de formaţia importantă din Superliga. Se va bate la play-off în sezonul viitor Ovidiu Popescu, ca şi semnat de formaţia importantă din Superliga. Se va bate la play-off în sezonul viitor
Tiberiu Căpuşă a semnat cu FC Hermannstadt Tiberiu Căpuşă a semnat cu FC Hermannstadt
VIDEO | Jucătorii echipei Corvinul au dus Cupa României la Castelul Corvinilor. Sute de oameni i-au sărbătorit pe străzile Hunedoarei VIDEO | Jucătorii echipei Corvinul au dus Cupa României la Castelul Corvinilor. Sute de oameni i-au sărbătorit pe străzile Hunedoarei
VIDEO | Rapid - FCSB, astăzi, de la 21:00, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul orgoliilor pe Giuleşti. Echipele probabile! VIDEO | Rapid - FCSB, astăzi, de la 21:00, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul orgoliilor pe Giuleşti. Echipele probabile!

COSR | 100 de ani de la prima medalie olimpică a României

Sporturi Publicat pe 4 mai 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38128/21580364/1/cosr.jpg

COSR | 100 de ani de la prima medalie olimpică a României

Acum exact 100 de ani, la Paris, începeau Jocurile Olimpice din 1924, ediţie la care România a câştigat prima medalie, informează COSR.

După un drum care a durat 4 zile , la clasa a III-a a unui tren plin de emigranţi, echipa de rugby în XV a României a debutat în competiţia olimpică alături de Franţa şi SUA. Chiar dacă a pierdut ambele meciuri, România a terminat cu bronzul la gât, o performanţă memorabilă pentru sportul românesc.

Pe 4 mai 1924, pe stadionul Colombes, România a jucat împotriva Franţei ( scor 3-59, eseul tricolorilor fiind reuşit de Florin Tudor). Partida cu SUA s-a disputant pe 11 mai, România a cedat cu 37-0 în faţa celor care aveau să cucerească aurul olimpic.

Potrivit COSR, cei care au scris prima pagină din istoria olimpică a românilor medaliaţi la Jocuri sunt: Dumitru Armasel, Nicolae Atanasiade, Gheorghe Bentia, Ion Cociocianu, Constantin Cratunescu, Teodor Florian, Ion Garlesteanu, Petre Ghitulescu, Constantin Ionescu, Octav Luchide, Henry Manu, Nicolae Marascu, Teodor Marian, Sorin Mihailescu, Paul Nedelovici, Iosif Nemes, Gheorghe Sfetescu, Mircea Sfetescu, Sterian Soare, Atanasie Tanasescu, Mihai Vardala, Paul Vidrascu, Dumitru Volvoreanu.

La ediţia de la Paris a Jocurilor Olimpice din 1924 a fost inaugurat conceptul de sat olimpic, s-a organizat pentru prima dată ceremonia de închidere a competiţiei, a fost adoptată deviza olimpică ”Citius – Altius - Fortius” şi, tot pentru prima dată, o parte din întreceri au fost transmise live, la radio.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Sporturi

Ultimele articole Toate articolele