Ultima oră
VIDEO | Campioana UBT Cluj a obţinut prima victorie a sezonului, cu CSO Voluntari VIDEO | Campioana UBT Cluj a obţinut prima victorie a sezonului, cu CSO Voluntari
VIDEO | Farul - Dinamo, în direct, pe Prima Sport 1, de la 21:00. Echipele de start VIDEO | Farul - Dinamo, în direct, pe Prima Sport 1, de la 21:00. Echipele de start
VIDEO | UTA - Petrolul Ploieşti 3-1. Arădenii câştigă cu un om în minus derby-ul istoric VIDEO | UTA - Petrolul Ploieşti 3-1. Arădenii câştigă cu un om în minus derby-ul istoric
Spania, fără Rodri şi Le Normand la meciurile din octombrie Spania, fără Rodri şi Le Normand la meciurile din octombrie
VIDEO | Eroare uriaşă a portarului dorit de FCSB! Zima a scăpat în poartă lovitura liberă a lui Cîmpanu
VIDEO | Eroare uriaşă a portarului dorit de FCSB! Zima a scăpat în poartă lovitura liberă a lui Cîmpanu
Alexi Pitu, ofertat de un club care se bate la titlu în Superligă Alexi Pitu, ofertat de un club care se bate la titlu în Superligă

Cine va arbitra partida România - Olanda, din „optimile” EURO 2024. A fost suspendat în trecut pentru că a luat mită

Echipa nationala Publicat pe 28 iun 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/21647334/2/profimedia-0883995838.jpg

Partida România - Olanda, din „optimile” Campionatului European, va fi arbitrată de neamţul Felix Zwayer, un central cu un trecut controversat.

  • Meciul România - Olanda va avea loc marţi, 2 iulie, de la ora 19:00 şi va putea fi urmărit în format LIVE TEXT pe site-ul PrimaSport.ro.

România s-a calificat în faza optimilor de finală ale EURO 2024, după ce a remizat 1-1 cu Slovacia şi a încheiat grupa E pe prima poziţie, graţie golaverajului. „Tricolorii” vor da piept cu Olanda, iar la centrul terenului se va afla Felix Zwayer, un arbitru extrem de controversat.

Neamţul a făcut parte din brigada lui Robert Hoyzer, central ce truca meciuri în liga a doua in Germania, iar acest scandal a luat amploare în 2005. Felix Zwayer a recunoscut că a primit 300 de euro mită în acea perioadă, dar a fost suspendat doar jumătate de an, pentru că a anunţat federaţia germană despre cele întâmplate.

Felix Zwayer este arbitru FIFA din 2012 şi a devenit central în Bundesliga în 2009.

Virgil van Dijk, reacţie surprinzătoare înainte de duelul cu România

Virgil van Dijk, căpitanul echipei Ţărilor de Jos. a declarat că este posibil ca naţionala olandeză, adversara României în optimile Euro 2024, să se fi supraestimat, relatează bbc.com.

Olandezii s-au calificat în optimi doar ca una dintre cele mai bune echipe de pe locul al treilea, după ce au pierdut marţi în faţa Austriei.

„Înţeleg perfect criticile", a declarat Van Dijk. „Lucrurile în general pot şi ar trebui să meargă mai bine. Poate că ne supraestimăm".

Ţările de Jos, care au câştigat ultima dată Campionatul European în urmă cu 36 de ani, ştiu că vor trebui să joace mult mai bine pentru a repeta acel succes în Germania.

„Au fost multe de spus [după înfrângerea cu Austria] şi a trebuit să analizăm multe. Nu a fost tactica de vină pentru că lucrurile au mers prost. A fost în principal dorinţa de a câştiga, aşa că am vorbit despre asta şi cu cuvinte dure", a adăugat fotbalistul.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri